Analize

Evo kada se očekuje da će Nvidia postati treća kompanija od 3 triliona dolara

Evo kada se očekuje da će Nvidia postati treća kompanija od 3 triliona dolara
Foto: Screenshot/X | Evo kada se očekuje da će Nvidia postati treća kompanija od 3 triliona dolara

Analitičari Needham&Company očekuju da će Nvidia biti treća kompanija koja će dostići tržišnu kapitalizaciju od 3 biliona dolara nakon objave poslovnih rezultata, koja je nadmašila očekivanja i dovela do toga da kompanija izdaje optimistične smjernice.

Needham&Company je nezavisna investiciona banka i firma za upravljanje imovinom, specijalizovana za savjetodavne usluge i finansiranje kompanija u razvoju.

Nvidia pod upravom Jensena Huanga je prijavila prihode po akciji u prvom kvartalu od 6,12 dolara, 0,53 dolara bolje od procjene analitičara, dok je ukupan prihod za kvartal iznosio 26,04 milijarde dolara, što je iznad konsenzusne procjene od 24,65 milijardi dolara. Pored toga, Nvidia očekuje prihod u drugom kvartalu 2025. od 28 milijardi dolara, plus ili minus 2%, u odnosu na konsenzus od 26,66 milijardi dolara.

“Nvidia je isporučila još jedan snažan udarac i povećanje rezultata, znatno iznad naših procjena, ali u skladu sa više bikovskim očekivanjima na strani kupovine,” saopštio je Needham&Company.

Da bi Nvidia dostigla tržišnu kapitalizaciju od 3 triliona dolara, Needham kaže da bi cijena dionica kompanije trebalo da dostigne 1.200 dolara, za šta smatraju da je dostižno. Kompanija je podigla svoj 12-mjesečni cilj na taj nivo sa 850 dolara u svojoj najnovijoj napomeni, zadržavši ocjenu za kupovinu dionica.

Needham nije jedina firma sa ciljnom cijenom od 1.200 dolara ili više za Nvidiju, s najmanje 16 analitičara koji vide da se dionice penju na te maksimume.

Jefferies i Loop Capital takođe očekuju graničnu cijenu 1.200 dolara za Nvidiju, dok Wolfe Research vidi vrijednost od 1.250 dolara, Evercore ISI ima cilj od 1.310 dolara, a Cantor Fitzgerald ima ciljnu cijenu od 1.400 dolara za dionice kompanije, što predstavlja najviši nivo, prenosi Investitor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije