Analize

Još jedna uspješna godina iza Uniqa osiguranja: Apsolutni lider na tržištu

Još jedna uspješna godina iza Uniqa osiguranja: Apsolutni lider na tržištu
Foto: N.N. | Još jedna uspješna godina iza Uniqa osiguranja: Apsolutni lider na tržištu

SARAJEVO - Uprkos složenim tržišnim uslovima i izazovima koji su obilježili proteklu godinu, podaci koje je objavila Agencija za nadzor na tržištu osiguranja za 2017. godinu pokazuju da je Uniqa ponovo prva osiguravajuća kuća na tržištu BiH po ukupnoj premiji osiguranja i prva osiguravajuća kuća po premiji životnih osiguranja.

Sa 57,9 miliona KM ukupne premije, od čega su 32 miliona KM premija životnih osiguranja, ovo je druga godina kako je Uniqa tržišni lider po ukupnoj premiji, odnosno treća godina zaredom kako je lider u životnim osiguranjima.

Pored premijskog rezultata, relevantan pokazatelj uspjeha ove osiguravajuće kuće je i podatak da je četvrtu godinu zaredom prva među vodećim osiguravajućim društvima na tržištu kada je riječ o ažurnosti obrade i isplate odštetnih zahtjeva s procentom od 96,97 odsto riješenih u odnosu na prijavljene štete za 2017. godinu, što je iznad prosjeka glavnih i najvećih konkurenata ove osiguravajuće kuće.

"Na tržištu BiH u protekloj godini klijenti su se različito odazvali na otežane ekonomske uslove. Ipak, i pored činjenice da su tržišne prilike bile složene, svojim znanjem i predanošću izborili smo se za to da ostanemo prvi izbor naših klijenata. Stekli smo njihovo povjerenje i uspjeli ga zadržati nudeći najkvalitetnije proizvode i servis kada je u pitanju zadovoljstvo naših klijenata i ažurna isplata odštetnih zahtjeva", kazala je Senada Olević, direktorica Uniqa osiguranja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije