Analize

Pratite nas na Google news

Lista najprivlačnijih pasoša na svijetu, pogledajte gdje je BiH

Lista najprivlačnijih pasoša na svijetu, pogledajte gdje je BiH
Foto: N.N. | Lista najprivlačnijih pasoša na svijetu, pogledajte gdje je BiH
Agencije

Pasoš Bosne i Hercegovine nalazi se na 52. mjestu po privlačnosti od ukupno rangiranih putnih dokumenata 107 država svijeta, a na osnovu rang liste konsultantske kompanije Henley&Partners.

Srpski pasoš nalazi se na 39. mjestu, pasoš Crne Gore na 46, te Hrvatske na 20. i Slovenije na visoko rangiranom 11. mjestu.

Ova rang lista temelji se na slobodi putovanja građana, a izrađena je poslije analize vizne politike svih zemalja svijeta i slobode ulaska u države.

Sa pasošem BiH u 117 zemalja se može ući bez vize, a sa srpskim pasošem u 133 zemlje, dok je ona neophodna za 93 države.

Zemlja sa najprivlačnijim pasošem po ovoj listi je Japan, čiji građani mogu u 191 zemlju bez viza, slijede Singapur, pa Sjeverna Koreja i Njemačka.

Ovdje pogledajte kompletnu listu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije