Analize

Pratite nas na Google news

Ljajić: Šteta od milijardu evra zbog manje stranih turista

Ljajić: Šteta od milijardu evra zbog manje stranih turista
Foto: Tanjug | Ljajić: Srbija će pretrpeti štetu od milijardu evra zbog manje stranih turista
Anadolija

BEOGRAD - Srbija će, prema procjenama, ove godine pretrpjeti štetu od oko milijardu evra zbog nedolaska stranih turista zbog virusa korona, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

"Možda šteta bude nešto manja zbog dobrih rezultata u januaru, februaru, pa i ni mart nije bio tako loš", kazao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije (RTS) i dodao da će povećan broj domaćih turista u Srbiji uspjeti da nadomjesti nešto, ali ne dovoljno.

Prema njegovim riječima, broj stranih turista u odnosu na prošlu godinu u januaru porastao je za 28 odsto, u februaru 18 odsto, ali se zbog epidemije virusa korona u narednim mesecima bilježi pad za više od 90 odsto.

Međutim, Ljajić je kazao da su se zbog virusa korona pojavile i nove destinacije za domaće turiste u Srbiji, kao što su Stara planina i Kosjerić.

"Iako na nivou zemlje neće biti moguće nadomestiti nedostatak stranaca, neke destinacije poput Sokobanje, Vrnjačka Banje i Zlatibora će to uspeti i one beleže više poseta od glavnog grada Beograda", dodao je.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije