Analize

Pratite nas na Google news

U Norveškoj više doktora iz Indije nego domaćih

U Norveškoj više doktora iz Indije nego domaćih
Foto: N.N. | U Norveškoj više doktora iz Indije nego domaćih
N.N.

OSLO - U Norveškoj je posljednjih nekoliko godina sve više doktora stranog porijekla, posebno iz Indije.

Kako pokazuju podaci Kancelarije za statistiku Norveške, u toj zemlji je sada više doktora iz Indije u poređenju sa nacionalnim prosjekom.

Čak svaka peta žena u Norveškoj sa indijskim porijeklom postaje doktor, što je mnogo više od nacionalnog prosjeka u ovoj skandinavskoj zemlji, prenosi Al Džazira.

"Medicinska profesija je u Indiji veoma poštovana. O tome prvo učite od svojih roditelja, što ima vrlo snažan uticaj na mlade ljude”, rekla je doktorka Arhana Šarma, takođe porijeklom iz Indije.

Prema najnovijim podacima, svaka stota žena čiji roditelji su rođeni u Norveškoj starosti od 26 do 35 godina postaje doktor.

Inače, doktori su među najbolje plaćenim profesijama u Norveškoj.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije