Analize

U Sarajevu konferencija "Svijet u 2023"

U Sarajevu konferencija "Svijet u 2023"
Foto: N.N. | U Sarajevu konferencija "Svijet u 2023"

SARAJEVO - U Sarajevu će sutra biti održana konferencija "Svijet u 2023" koja bi trebalo da okupi vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u BiH, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

Cilj konferencije, koju će otvoriti guverner Centralne banke BiH Senad Softić, jeste da se u konstruktivnom dijalogu predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, daju analize i pogledi na ekonomsko okruženje, investicionu klimu, sprovođenje reformi i zakonodavstva, kao i mjere koje treba da preduzme BiH.

Tokom panel-diskusija, ugledni predstavnici ekonomske, poslovne i diplomatske zajednice pokušaće odgovoriti na pitanja sa kakvim se izazovima susreće svijet u 2023. godini, koji su problemi sa kojima se suočava svjetska i ekonomija u BiH i kako ih prevazići, te ponuditi mogućnosti oporavka i razvoja društva.

Skup organizuje kompanija "Kolor medija komunikejšns" u saradnji sa Centralnom bankom BiH i uz podršku Ambasade Velike Britanije u BiH i Delegacije EU u BiH.

Konferencija će biti održana u zgradi UNITIK-a sa početkom u 9.30 časova. Od 9.00 do 9.30 predviđene su izjave guvernera Softića, ambasadora Velike Britanije u BiH DŽulijana Rajlija i direktora kompanije "Kolor medija komjunikejšns" Roberta Čobana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije