Analize

Pratite nas na Google news

U ovoj sezoni Jahorinu posjetilo 70.000 skijaša

U ovoj sezoni Jahorinu posjetilo 70.000 skijaša
Foto: N.N. | U ovoj sezoni Jahorinu posjetilo 70.000 skijaša
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Od početka zimske sezone Jahorinu je do danas posjetilo oko 70.000 skijaša, izjavio je u Istočnom Sarajevu direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić.

"Olimpijski centar Jahorina zimsku sezonu otvorio je prvi u regionu - 3. decembra. U tom mjesecu smo imali tri puta više skijaša i 15 puta veće prihode, a u januaru na današnji dan smo prešli broj skijaša i rezultati su rekordni", rekao je Ljevnaić novinarima.

On je istakao da su u hotela "Bistrica" svi kapaciteti popunjeni do 18. marta i da je Jahorina rasprodata kao turistička destinacija.

"Imamo sjajne ugovore sa agencijama iz Kine, a imali smo i goste iz Koreje. Sutra imamo i agenciju iz Londona što znači da se Jahorina vratila na mapu evropskih ski-centara", rekao je Ljevnaić, daodajući da je Olimpijskom centru to i bio cilj.

On je napomenuo da je Jahorina destinacija na kojoj skijaš najviše dobija za svoj novac, jer je najbolji odnos cijene i kvaliteta.

Prema njegovim riječima, turisti i skijaši su zadovoljni stazama na Jahorini i šire pozitivnu priču o ovoj planini.

"Vraćen je prioritet stazama, imamo dobro uređene staze, novih šest prodajnih mjesta ski-karata i nema više gužvi ni na prodaji ni za parkiranje. Jednostavno - Jahorini kao destinaciji vraćen je stari sjaj", naglasio je Ljevnaić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije