Privreda

Pratite nas na Google news

Hrvatsko ministarstvo: Nije donesena odluka o odlaganju nuklearnog otpada

Hrvatsko ministarstvo: Nije donesena odluka o odlaganju nuklearnog otpada
Foto: N.N. | Hrvatsko ministarstvo: Nije donesena odluka o odlaganju nuklearnog otpada
Srna

​ZAGREB - Vlasti u Hrvatskoj nisu donijele odluku da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice sa BiH.

"Prema zaključcima sa 12. sjednice Međudržavne komisije za praćenje sprovođenja ugovora između Vlade Hrvatske i Vlade Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi sa ulaganjem, korištenjem i razgradnjom Nuklearne elektrane `Krško`, Koordinacioni odbor će obavijestiti predsjednike hrvatske i slovenačke delegacije Međudržavne komisije o tome da li su pronašli moguće rješenje u vezi sa zajedničkim odlaganjem nisko i srednje radioaktivnog nuklearnog otpada", istakli su u Ministarstvu za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

U ovom ministarstvu su istakli da je naredni sastanak Koordinacionog odbora planiran u avgustu 2019. godine, a sjednica Međudržavne komisije, koju će organizovati, slovenačka strana u septembru 2019. godine, te da će o daljnjim aktivnostima javnost biti pravovremeno inFormisana.

Hrvatska već dvije godine razmatra izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na granici sa BiH, a hrvatski mediji su objavili da je donesena deFinitivna odluka da se ide u taj projekat, što su demantovale informacije iz Ministarstva za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije