Društvo

Pratite nas na Google news

Zbog Trgovske gore protest ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu

Zbog Trgovske gore protest ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu
Foto: N.N. | Zbog Trgovske gore protest ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu
Mirsada Lingo Demirović

SARAJEVO – Ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu počelo je mirno ukupljanje građana sa zahtjevom da Hrvatska ne gradi odlagalište radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora, blizu granice sa BiH.

Kako javlja novinar "Nezavisnih" sa lica mjesta, mali je odziv građana ispred ambasade, a prisutan je veliki broj policajaca.

Mirno okupljanje organizuju organizacije "Climate Save Bosnia" i "Extincition Rebellion BiH", a Maida Šabeta, organizator, kaže da je zbog odluke Hrvatske 300.000 građana BiH na udaru.

"Mi se okupljamo danas ispred Ambasade Hrvatske da bismo zahtijevali da takva odluka ne bude donesena s obzirom na to da imamo informaciju da druga lokacija nije ni razmatrana i da nije urađena studija uticaja na životnu sredinu u kontekstu ESPOO konvencije", rekla je Šabeta.

Ismet Hatibović, jedan od građana koji protestuju, ističe kako Hrvatska nije dobronamjeran susjed, te da na to ukazuje niz nerješenih pitanja između Hrvatske i BiH.

Ukoliko se Hrvatska ne oglasi do 17. avgusta organizatori najavljuju radikalnije mjere.

Na današnjim protestima pojavio se i Saša Magazinović, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu BiH, koji je kazao da po pitanju odlaganja otpada u Trgovskoj gori BiH prvi put ima jedinstven stav.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije