BiH

Pratite nas na Google news

Višković i Vranješ: Neprihvatljivo odlagalište radioaktivnog otpada

Višković i Vranješ: Neprihvatljivo odlagalište radioaktivnog otpada
Foto: N.N. | Višković i Vranješ: Neprihvatljivo odlagalište radioaktivnog otpada
N.N.

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je jedno od najvažnijih pitanja za Srpsku namjera Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na lokalitetu Trgovske gore, istakavši da je neprihvatljivo da se odlagalište gradi uz granicu sa BiH, u neposrednoj blizini rijeke Une i opštine Novi Grad.

Višković je informisao novoimenovanog ambasadora BiH u Hrvatskoj Aleksandra Vranješa da Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske sprovodi aktivnosti na proglašenju Parka prirode "Una", što je još jedan razlog da je odlagalište radioaktivnog otpada na ovom području neprihvatljivo, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je razgovarano o početku izgradnje mosta na Savi u Gradišci, kao i o daljim aktivnostima koje slijede u vezi sa izgradnjom graničnog prelaza i pristupnih puteva uz budući most.

Višković je naglasio važnost privredne saradnje, kao i značajan nivo izvoza u Hrvatsku koji ostvaruju domaći privrednici.

Vranješ je rekao da će mu jedan od ciljeva biti i jačanje ekonomske diplomatije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije