BiH

Pratite nas na Google news

Višković i Vranješ: Neprihvatljivo odlagalište radioaktivnog otpada

Višković i Vranješ: Neprihvatljivo odlagalište radioaktivnog otpada
Foto: N.N. | Višković i Vranješ: Neprihvatljivo odlagalište radioaktivnog otpada
N.N.

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je jedno od najvažnijih pitanja za Srpsku namjera Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na lokalitetu Trgovske gore, istakavši da je neprihvatljivo da se odlagalište gradi uz granicu sa BiH, u neposrednoj blizini rijeke Une i opštine Novi Grad.

Višković je informisao novoimenovanog ambasadora BiH u Hrvatskoj Aleksandra Vranješa da Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske sprovodi aktivnosti na proglašenju Parka prirode "Una", što je još jedan razlog da je odlagalište radioaktivnog otpada na ovom području neprihvatljivo, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je razgovarano o početku izgradnje mosta na Savi u Gradišci, kao i o daljim aktivnostima koje slijede u vezi sa izgradnjom graničnog prelaza i pristupnih puteva uz budući most.

Višković je naglasio važnost privredne saradnje, kao i značajan nivo izvoza u Hrvatsku koji ostvaruju domaći privrednici.

Vranješ je rekao da će mu jedan od ciljeva biti i jačanje ekonomske diplomatije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije