Ex -Yu

Mediji: Hrvatska odlučila, šalje nuklearni otpad na granicu sa BiH

Mediji: Hrvatska odlučila, šalje nuklearni otpad na granicu sa BiH
Foto: Ilustracija | Mediji: Hrvatska odlučila, šalje nuklearni otpad na granicu sa BiH

ZAGREB - Hrvatska je donijela odluku da ide u gradnju svog odlagališta na Trgovskoj gori u Sisačko-moslavačkoj županiji, blizu granice s BiH, pišu mediji.

To je danas otkrio danas hrvatski Express.

Ovaj medij navodi da će hrvatski ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić i slovenska ministrica infrastrukture Alenka Bratušek u septembru u Ljubljani konačno objaviti odluku hrvatske i slovenske strane o tome hoće li nisko i srednjoradioaktivni nuklearni otpad iz elektrane Krško zbrinjavati u jednom, zajedničkom skladištu, koje Slovenci u posljednjih nekoliko godina planiraju u Vrbini pored Krškog, ili će se svako pobrinuti za svoju polovinu, kod kuće.

Hrvatska je, kako saznaje hrvatski Express, donijela odluku da ide u gradnju svog odlagališta na Trgovskoj gori u Sisačko-moslavačkoj županiji, blizu granice s BiH.

Iako za pripremu i gradnju odlagališta ima još samo četiri godine, za sada nije napravljena čak ni studija uticaja na okolinu, pa je potpuno nejasno kako država planira u tako kratkom roku pripremiti preuzimanje nuklearnog otpada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije