Privreda

U Banjaluci predstavljena turistička ponuda Novog Sada i Sremskih Karlovaca

U Banjaluci predstavljena turistička ponuda Novog Sada i Sremskih Karlovaca
Foto: Milica Dragičević/Nezavisne novine | U Banjaluci predstavljena turistička ponuda Novog Sada i Sremskih Karlovaca

BANJALUKA - Turistička organizacija grada Novog Sada, kao evropska prijestonica kulture, predstavila je u Banjaluci svoju turističku ponudu. A kao neodvojivi dio Novog Sada, svoju ponudu su predstavili i Sremski Karlovci.

Kako je kazao Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije grada Novog Sada, ova godina im je ispunjena raznim događajima koje privlače pažnju brojnih turista.

"Novi Sad se može pohvaliti sa oko 1.500 kulturnih događaja i sa preko 4.000 umjetnika koji će ove godine posjetiti grad", kazao je Knežević.

Jasmina Beljan, direktorica Turističke organizacije Sremskih Karlovaca rekla je da ove godine Novi Sad, Sremski Karlovci i Fruška gora istupaju zajedno kao jedna destinacija, s obzirom da su vrlo bliske.

"Za Sremske Karlovce je karakterističko što imaju Staro Gradsko Jezgro, gdje turisti sa vodičem mogu da obiđu i Patrijaršijski dvor", kazala je Beljan.

Prema njenim riječima, u ovom gradu sve je prvo i najstarije, tako da i njegovi posjetiocu mogu da obiđu Karlovačku gimnaziju, koja je najstarija srpsku gimnazija sa bogatom bibiliotekom koja broji 18.000 knjiga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije