Tržište

Malinu treba brendirati i od nje zaraditi

Malinu treba brendirati i od nje zaraditi
Foto: Srna | Malinu treba brendirati i od nje zaraditi

BRATUNAC - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić otvorio je u Bratuncu Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma "Dani maline" na kojem učestvuje rekordnih 80 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

Šulić je čestitao organizatorima na uspješnom organizovanju manifestacije i izrazio zadovoljstvo što je sajam postao tradicionalan, kao i brojem izlagača i posjetilaca.

On je poželio da se tradicija nastavi i da svaki naredni sajam bude bolji od prethodnog. Šulić je istakao da će resorno ministarstvo i dalje pružati podršku organizovanju Sajma maline po kojem je ova opština prepoznatljiva i najveći je proizvođač ovog voća u Republici Srpskoj.

Načelnik Bratunca Lazar Prodanović zahvalio je izlagačima i posjetiocima, ističući da opština stvara ambijent da se malina brendira i da se radi na njenoj preradi i proizvodnji finalnog proizvoda od ovog voća čime bi se omogućila bolja zarada i otvaranje novih radnih mjesta.

Otvaranju "Dana maline" prisustvovao je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Bursać koji je istakao da ovo ministarstvo izdvaja znatne podsticaje za malinarstvo u Bratuncu i da će to biti i nastavljeno.

Otvaranju dvodnevnog sajma prisustvovali su ambasador Italije u BiH Marko di Ruco, predsjednici nekoliko opština iz Srbije, te direktori Zavoda za zapošljavanje i Turističke organizacije Republike Srpske Miroslav Vujičić i Miodrag Lončarević, navodi "Srna". 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije