Ljubav i seks

Ako muškarac "radi po kući", to znači da je seks dinamičan?

Ako muškarac "radi po kući", to znači da je seks dinamičan?
Foto: Ilustracija | Ako muškarac "radi po kući", to znači da je seks dinamičan?

Forma braka nije glavni ubica seksa već ono što se u njemu odvija. U vezama u kojima muškarci dijele kućne poslove sa ženom seksualni život je uvijek dinamičniji.

Jednostavno zbog toga što žene osjećaju veće poštovanje i razumijevanje partnera.

Prihvatanje uticaja partnera i odgovarajuće reakcije na njegova osjećanja je osnova međusobnog poštovanja i razumijevanja. U tom kontekstu, veze u kojima nema ravnopravne razmjene osjećanja i jednakog davanja karakteriše nestanak seksualne želje, što je sasvim logično.

Evo šta još stručnjaci kažu o seksualnoj želji i distanci

Neki psihoterapeuti kažu da je za rađanje i održavanje seksualne želje potrebna fizička distanca, a ne osjećaj sigurnosti i definitivno ne zajednički život, kojem teže mnogi parovi danas.

Nastanjivanjem dva odvojena svijeta, muškarac i žena otkrivaju misteriju seksa, koji pojačava privlačnost. Međutim, budući da su osnovna potreba za sigurnošću, kao i za avanturom i novitetima, jednako snažne, stručnjaci kažu da moramo pronaći način da udovoljimo ovim esencijalnim željama.

S druge strane, neki stručnjaci tvrde da su danas muškarci i žene većinu vremena dovoljno odvojeni u različitim poslovnim okruženjima i socijalnim situacijama, pa bi to trebalo da osigura distancu koja budi seksualnu želju.

Nema poštovanja, nema ni seksa

Seksualna želja primarno zavisi od načina na koji se parovi odnose prema obavezama svakodnevnog života i, naravno, jedno prema drugom.

Stručnjaci smatraju da forma braka nije glavni ubica seksa već ono što se u njemu odvija.

U vezama u kojima muškarci dijele kućne poslove sa ženom seksualni život je uvijek dinamičniji.

Šta se događa poslije odbijanja seksualnog odnosa

Situacije u kojoj je jedan partner raspoložen za seks i inicira ga, a drugi nije događaju se i najboljim parovima. Od ključnog je značaja šta će zainteresovani partner reći ili uraditi kao odgovor na odbijanje.

Iskazivanje uvređenosti, ili revolta, vrsta je kazne koja se nameće strani koja je odbila seks. Ipak, sasvim je moguće pozitivno odreagovati na ”ne”.

Na primjer, odbijena strana može da kaže: ”Dobro je što si mi iskreno rekao/rekla da nisi raspoložen/a za seks. Ne želim da vodim ljubav sa nekim ko to ne želi i radi to samo da bi meni udovoljio/la.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije