Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Četiri trika da žena dostigne vrhunac

Četiri trika da žena dostigne vrhunac
Foto: Ilustracija | Četiri trika da žena dostigne vrhunac
N.N.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 2.300 žena u dobi od 18 do 40 godina pokazalo je da samo 57 odsto žena doživi orgazam 'većinu vremena ili svaki put', a 27 odsto ih je izjavilo da su lažirale orgazam kako bi prekinule seks jer su znale da neće doživjeti orgazam.

Iako ne postoji savršena jednačina za orgazam, postoje načini kako da povećate njegovu vjerovatnoću.

"Uopšte, nemogućnost orgazma nastaje zbog nedostatka stimulacije klitorisa, inhibitora kao što su tjeskoba i negativna slika o svom tijelu ili nedostatak samopouzdanja", izjavio je terapeut Ian Kerner.

Suočavanje s tim preprekama moglo bi ispuniti vaš seksualni život orgazmima. Evo četiri načina na koje možete povećati svoje šanse za orgazam tokom seksa.

Stimulacija klitorisa

Mnogim ženama vaginalna stimulacija nije dovoljna da bi postigle orgazam. U istraživanju "Cosmopolitana", samo je 15 odsto žena odgovorilo da može doći do orgazma isključivo putem vaginalne stimulacije, dok ih je 20 odsto izjavilo da im za orgazam treba i vaginalna i klitoralna stimulacija.

Njih 12 odsto je reklo da treba oralni seks, a 9 odsto žena su potrebne partnerove ruke da bi došle do orgazma.

"Mnoge žene kažu da se ne uzbude dovoljno tokom predigre", kaže Kerner i dodaje da vam u tome može pomoći stimulacija klitorisa kao jedan oblik predigre.

Unesite meditacijske trikove u spavaću sobu

Mozak se često zanemaruje kada je u pitanju njegova seksualna funkcija, ali on igra jednako važnu ulogu kao i genitalije.

"Nekim ženama je teško zaboraviti na stres, tjeskobu ili brigu", rekao je Kerner.

Ako vam um luta tokom seksa, to bi moglo da bude znak da treba da vježbate fokusiranje pažnje u spavaćoj sobi. 'Prazan um' u spavaćoj sobi se ne događa preko noći, ali uz praksu, to vam može pomoći da se usredsredite na trenutak. Kerner preporučuje da se fokusirate na svaki osjećaj tokom predigre i seksa i dodirujte svog partnera kako bi se osjećali prizemljenijim.

Igranje uloga

Ako još imate poteškoća s fokusiranjem na trenutak, Kerner dodaje da bi unošenje neočekivanih elemenata moglo spriječiti vaše misli da odlutaju negdje drugdje.

Čak i ako niste spremni da glumite fantazije sa partnerom, jednostavno opisivanje istih može da bude dovoljno da vas usredsredi na postizanje orgazma.

Pohvalite se

Još jedan način kako da budete prisutni tokom seksa je da se osjećate ugodno u svom tijelu. Dajući sebi male komplimente možete povećati vaše samopouzdanje i učiniti seks bezbrižnijim.

Studija iz 2016. godine pokazala je da žene koje imaju više samopouzdanja takođe češće postižu orgazam. Vaša ljubav prema sebi se neće povećati preko noći, ali vježbanjem cijenjenja sebe i svog tijela, s vremenom vam može pomoći da vaša uzbuđenost tokom seksa bude veća.

Prije svega, komunicirajte s partnerom

Uz navedene 'trikove', Kerner je rekao da je najbolja stvar koju možete učiniti kako bi uživali u seksu i povećali svoje šanse za orgazam - da otvoreno i često komunicirate sa partnerom.

"Pretvorite svog partnera u saveznika, umjesto da se borite s očajem u nadi da će on pogoditi šta želite", rekao je Kerner.

Možete s njim podijeliti nesigurnosti u vezi sa seksom, objasniti mu šta vam se ne sviđa ili opisati mu što vam se sviđa, piše "Insider".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije