Ljubav i seks

Čudne činjenice o orgazmu koje niste znali

Čudne činjenice o orgazmu koje niste znali
Foto: Unsplash / Ilustrativna fotografija | Čudne činjenice o orgazmu koje niste znali

Sve teme vezane za seks se mogu svrstati u tabu teme, pa je slična stvar i sa temama koje se bave orgazmom.

Mi smo odlučili da vam predstavimo čudne činjenice koje sigurno niste znali.

1. Orgazmični poremećaj

Ovaj poremećaj javlja se kod pripadnica ženskog pola i dovodi do toga da žene imaju preko 100 orgazama u danu. Iako se ovo možda čini kao sjajnim darom, žene koje pate od ovog poremećaja kažu da im je vrlo teško da normalno funkcionišu.

2. Medicinski orgazam

U 19. vijeku preko 75% žena je patilo od anksioznosti i povećane nervoze. Kako bi se riješile takvog stanja, žene tog doba su posjećivale profesionalca koji im je pružao vaginalnu masažu, poslije koje bi one doživljavale medicinksi orgazam i na taj način opuštale svoje tijelo.

3. Orgazam protiv bolova

Kada osoba doživi orgazam, mozak te osobe postaje preplavljen endorfinom koji djeluje kao veoma jak lijek protiv bolova. Različite studije su pokazale da seks i orgazam pozitivno utiču na bolove, pogotovo kada je riječ o migrenama.

4. Rak prostate

Istraživanja na Harvardu su pokazala da česti orgazmi kod muškaraca smanjuju rizik od dobijanja raka prostate.

5. Jogazam

Ovo je naziv za orgazam koji se dobija u toku joge. Da dobro ste čuli. Istraživanja su pokazala da 20% žena doživi orgazam dok radi jogu, što je neverovatno. Orgazam se najšeće doživljava u toku kundulinija, koji predstavlja meditativnu fazu u jogi.

6. Najdalja ejakulacija

Vjerovali ili ne, muškarac nije taj koji drži ovaj rekord, već žena koja je uspela da ejakulira čak tri metra u dalj.

7. Nekontrolisano kijanje

Postolje ljudi koji imaju poremećaj koji ih tera da kijaju nekontrolisano dok imaju orgazam. Istraživanja su pokazala da je u pitanju genetski poremećaj koji dovodi do toga da mozak ne prepoznaje dobro nervne završetke, pa istovremeno tjera tijelo da kija.

8. Orgazam poslije smrti

Ovo je najčudnija činjenica o orgazmu. Osoba kojoj je mozak mrtav i koja nema moždanu funkciju može doživjeti orgazam. Ako respiratorni sitemi i dalje rade, nervni završeci i dalje primaju kiseonik. Postoji nervni završetak na dnu kičme koji, ako se stimuliše pravilno, može dovesti do orgazma kod osobe koja nema moždanu funkciju.

(Muški magazin)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije