Ljubav i seks

Da li će biti zatvoreni izlozi u rejonu "crvenih fenjera" u Amsterdamu?

Da li će biti zatvoreni izlozi u rejonu "crvenih fenjera" u Amsterdamu?
Foto: N.N. | Da li će biti zatvoreni izlozi u rejonu "crvenih fenjera" u Amsterdamu?
Tanjug

AMSTERDAM - Izlozi u kojima skromno odjeveni seksualne radnice i radnici privlače mušterije u Amsterdamu mogli bi biti zauvek zatvoreni.

Gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema predložila je danas da se u uličicama koje čine čuveni amsterdamski rejon "crvenih fenjera" u izlozima više ne vide ponuđači seksualnih usluga ili da se prostitucija premjesti u neki drugi dio grada, prenio je AP. 

Halsema je rekla da je cilj njene ideje da se zaštite prava seksualnih radnika, spreči kriminal i smanje problemi lokalnim stanovnicima i kompanijama. 

Ona planira da razmotri četiri predloga za budućnost rejona "crvenih fenjera" na dva sastanka krajem ovog mieseca sa onima na koje se on odnosi. 

U septembru, gradska skupština će, takođe, raspravljati o njima prije sužavanja opcija i provere njihove finansijske i pravne održivosti.

Najava javnih konsultacija o budućnosti rejona u kojem se nalazi 330 prozora za prostituciju označava najnoviji pokušaj amsterdamskih zvaničnika da očiste dio istorijskog centra grada koji je posljednjih godina postao bučan i prenatrpan magnet za turiste.

Rejon "crvenih svetiljki" postoji vjekovima blizu glavnog gradskog plovnog kanala. 

Posljednjih godina, lokalna samouprava je nastojala da smanji broj prozora i da obnovi taj rejon, ali sa ograničenim uspjehom.

Uglavnom uveče, velike grupe turista lutaju ovim područjem, u kojem se, takođe, nalaze barovi i kafići koji prodaju marihuanu.

U saopštenju gradskih vlasti se navodi da su za pojedine turiste seksualni radnici ništa više od atrakcije za gledanje.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije