Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Istraživanje pokazalo koliko ženama treba da dožive orgazam

Istraživanje pokazalo koliko ženama treba da dožive orgazam
Foto: N.N. | Istraživanje pokazalo koliko ženama treba da dožive orgazam
N.N.

Ispostavilo se da žene ne uživaju u kratkom seksu, iako muškarci smatraju suprotno.

Novo istraživanje pokazalo je da žene više uživaju u seksu ako traje duže, a treba im i duže da dožive orgazam. Otkrilo se koliko tačno vremena treba ženama da dožive orgazam, a i da muškarci misle da im treba dosta manje vremena, piše The Sun.

Prosječnom muškarcu treba oko šest minuta da doživi orgazam, a ženama treba čak dvostruko više i to oko 13,41 minutu.

Istraživanje se provelo na 645 heteroseksualnih žena iz 20 zemalja, uglavnom Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Holandije i Indije. Žene koje su učestvivale u istraživanju su u monogamnim vezama, a prosječna dob bila je trideset godina.

Ženama je dat zadatak da izmjere vrijeme od kada su postale seksualno uzbuđene do trenutka u kojem su doživjele orgazam.

Vrijeme su mjerile osam sedmica, a mjerenja su se kretala od 12,76 do 14,06 minuta, a čak 17% žena nijednom nije doživjelo orgazam. Uz sve to, istraživanje je pokazalo da je vaginalni seks rijetko zaslužan za orgazam jer samo 31,4% žena ga je tako postiglo. Prosječno je 68,8% žena trebalo nešto dodatno kako bi postigle orgazam, a tu se uključuje ljubljenje, lagano grickanje i dodirivanje drugih dijelova tijela.

Takođe su i neke seksualne poze učinkovitije od drugih, a najviše žena vole kada one kontroliraju igru te su na "vrhu"- čak njih 42,2%.

Status veze nije bio ključan jer je udatim i neudatim ženama trebalo otprilike isto vrijeme za orgazam, ali pronašli su i neke iznenađujuće faktore koji ubrzavaju dolazak do orgazma. Jedan od faktora je nošenje čarapa - one tokom seksa povećavaju zadovoljstvo.

(vecernji.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije