Ljubav i seks

Istraživanje potvrdilo: Konzumenti marihuane imaju više seksa

Istraživanje potvrdilo: Konzumenti marihuane imaju više seksa
Foto: N.N. | Istraživanje potvrdilo: Konzumenti marihuane imaju više seksa

Naučnici su ponovo riješili da utvrde povezanost između seksa i marihuane.

Na osnovu studije iz 2017. utvrđeno je da su se konzumenti marhuane, koji su svaki dan koristili ovu supstancu ćešće upuštali u seksualne odnose za razliku od onih koji su apstinirali od droge, piše CNN..

Ipak, ovo istraživanje nije dalo jasan odgovor na pitanje kako konzumacija marihuane utiče na povećanje seksa i libida.

Ovog puta licencirani terapeut za parove Ian Kerner riješio je da pronađe tačnu povezanost između seksa i marihuane. On je postavio ovo pitanje svojim kolegama koji su dali stručna mišljenja.

"Ljudi koji koriste marihuanu možda imaju više seksa jer jedini na druge stavljaju manji pritisak pa imaju manje problema oko izvođenja", kazala je seks terapeut Amanda Pascuco.

Za razliku od Amande, terapeutkinja Lorens Sigal smatra da " THC, supstanca koja se nalazi u marihuani, utiče na dio mozga koji se povezuje sa seksualnim uzbuđenjem."

"Endokanabinoidi sistem koji kod čovjeka reguliše osjećaje poput prijatnosti, boli, opuštanja i homeostaze. Kada ga kanabinoidi poput delta-9-tetrahidrokanabinola aktiviraju, osoba se može naći u stanju opuštenosti, prijatnosti i bez bolova", objašnjava Piter Barsum, osnivač firme 1906 koja se bavi prodajom proizvoda od marihuane. "To može dovesti do pojačanog uzbuđenja i prijatnijeg seksa."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije