Ljubav i seks

Jutarnji seks podstiče bliskost

Jutarnji seks podstiče bliskost
Foto: N.N. | Jutarnji seks podstiče bliskost

Većina parova praktikuje seks između 23 sata naveče i 1 sat ujutro. Međutim, jutarnji seks daće više blagodeti vašem tijelu i duši. Pozitivna stvar je i što jutarnji seks podstiče intimnost i emocionalnu bliskost na početku dana, a osim toga popravlja raspoloženje zbog povećanog nivoa serotonina, hormona sreće.

Ljepši ten i jača kosa

Orgazam tokom jutarnjeg seksa povećaće nivo estrogena u krvi, zbog čega dolazi do poboljšanja cirkulacije i smanjenja nivoa testosterona, što povoljno djeluje na vašu kožu i kosu.

Povećana plodnost

Dokazano je kako učestali jutarnji seks poboljšava kvalitet sperme i povećava plodnost kod žena, što povećava izglede za oplodnju.

Prevencija kardiovaskularnih bolesti

Studija na Univerzitetu u Belfastu pokazala je kako jutarnji seks protektivno djeluje na zdravlje srca i krvnih sudova, posebno kod muškaraca. Jutarnji seks je dobra fizička aktivnost, a osim toga i smanjuje nivo kortizola, hormona stresa, koji inače povećava rizik nastanka infarkta.

Jačanje imuniteta

Za vrijeme jutarnjeg seksa najveća je produkcija imunoglobulina A, a to su antitijela koja organizam štite od infekcija. Ljudi koji redovno praktikuju jutarnji seks imaju i do 30 posto više nivoa imunoglobulina A u krvi.

(Ljepota&Zdravlje)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije