Ljubav i seks

Kada je prerano za vjeridbu?

Kada je prerano za vjeridbu?
Foto: Pixabay | Kada je prerano za vjeridbu?

Čak i ako ste sa nekim godinama u vezi, pa čak i ako ste potpuno sigurni da ćete provesti svoj život sa njim, može biti teško odlučiti se kada je vrijeme za vjeridbu.

To je velika odluka i ona koju definitivno ne želite da olako shvatite, na kraju krajeva, nikada ne možete biti 100 odsto sigurni u to kada je najbolje da postavite pitanje ili kažete čuveno "da", samo morate biti sigurni da ste spremni da pokušate.

Koliko brzo je prerano da se vjerite?

Posljednja stvar koju želite da uradite je da požurite svoju odluku. Ne postoji konkretno pravilo koje određuje tačno vrijeme za prosidbu. Što ste duže zajedno, to su bolje šanse za dugotrajnu zajednicu, istraživanja kažu da oni koji se vjere poslije tri ili više godina imaju 39 procenata manje šanse da će se razvesti od onih koji se zabavljaju samo godinu dana, piše Brides.

Takođe je važno da se uvjerite da je faza medenog mjeseca prošla. Tokom ranih faza vaše veze, promjene u vašim hormonima mogu dovesti do toga da imate ružičaste naočare, što znači da uvećavate vrijedne kvalitete vašeg partnera i previđate sve crvene zastavice. Faza medenog mjeseca traje između šest mjeseci i dvije godine, prema mišljenju psihologa, prenosi Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije