Ljubav i seks

Kako da privolite partnera na češći seks

Kako da privolite partnera na češći seks
Foto: Pixabay/Ilustracija | Kako da privolite partnera na češći seks

Neefikasne seksualne tehnike su jedan od razloga zašto neke žene odbijaju seks, jer zašto bi neko ko nikada ne svršava želio seks sve vrijeme, upozorava Trejsi Koks.

Onima s visokom libidom je teško da shvate da neko ne želi seks, pa ponekad misle da partner želi seks, samo ne s njima, objašnjava Trejsi Koks, stručnjakinja za ljubavne veze i seks iz Velike Britanije, i kaže da ne treba shvatati "ne" suviše lično, jer je problem zaista u nedostatku želje.

"Osoba sa slabijim libidom nije kriva što ne balavi svaki put kad vidi grudi ili se nazire biceps, kao što ni vi niste što balavite",  kaže Koks i naglašava da je upravljanje lučenjem testosterona (visoke doze kod visokih libida, a niske kod niskih) van naše kontrole, te da su razni razlozi koji na to utiču.

"To kako nekog tretirate u krevetu će se odraziti i na drugim aspektima veze, a svađa oko toga ko je kriv vas neće nigde odvesti", poručuje ova stručnjakinja i naglašava da je dobro znati i da to koliko seksa neko želi ne zaviso od toga kog je pola, bez obzira na to što nas društvo uvjerava, jer "nemaju sve žene niski libido, niti svi muškarci visoki".

Podelila je nekoliko savjeta za ljude s jakim libidom.

Masturbirajte češće

"Da, ovo važi za jedne i druge, masturbiranje podstiče želju za orgazmom, ali i rješava nas napetosti",  objasnila je.

Pogledajte stvari iz drugog ugla

Razmislite kako biste se osećali da je druga strana pokazala da ne želi dodire, poljupce ili seks, kaže Koks i objašnjava da oni s većim libidom teško povjeruju da drugi stvarno moraju da "rade na tome" da žele seks.

Neka vam tehnika bude najbolja moguća

"Neefektivne seksualne tehnike su jedan od razloga zašto neke žene odbijaju seks, jer zašto bi nekotko nikad ne svršava stalno hteo seks", upozorava Koks.

Budite njen ljubavnik iz snova, ne svoj

"Čak i ako ste odlični u tehničkom smislu, neće biti bitno ako uvek pokušavate da 'oživite' svoje maštarije, a ne njene",  napominje Koks.

Dodaje da će partner/ka više htjeti seks ako u njemu zaista uživa.

Obratite pažnju kad on/ona želi seks

"Koje je doba dana, šta je bilo pre, ko je napravio prvi korak, sve to će vam pomoći da drugi put inscenirate poželjnu atmosferu" kaže Koks.

Promislite jeste li sigurno željni seksa

"Nemojte da vam seks bude izgovor, a zapravo želite bliskost ili maženje, ali niste znali kako to da kažete", upozorava Koks.

Ne tražite više nego možete da podnesete

Nemojte zahtjevati "seksualne bahanalije", ako bi vas zadovoljio i "jedan zalogaj" , kaže Koks i objašnjava da "samo zato što njoj ne pada vilica kad vas vidi, ne znači da joj je manje stalo".

Dodaje i da ne bi trebalo uvijek da očekujete "seksualni maraton, već se zadovoljite ponekad i seksom na brzinu, jer može da bude fantastičan".

(Informer)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije