Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Kako da uživate u "afterseksu"?

Kako da uživate u "afterseksu"?
Foto: N.N. | Kako da uživate u “afterseksu”?
N.N.

Možda vjerovati, ali Univerzitet u Torontu je otkrio da su svi oni rituali koji se događaju poslije seksa - zagrljaji, maženje, gugutanje na jastuku, slatki nadimci, disanje kao jedno - mnogo važniji za osjećaj potpunog zadovoljstva i ljubavne sreće od vratolomnih igrica u krevetu zbog kojih komšije zovu policiju.

Evo kako ćete postići to stanje trajne ljubavne nirvane koja navodno drži puna dva dana poslije seksa.

Zagrijte svoja srca

Grljenje i maženje poslije seksa utiče na pojačano lučenje oksitocina, što vas ponekad vezuje čvršće od seksa. Bilo da to činite samo minut ili 15 minuta, čvrsto se zagrlite i pokušajte da dišete sinhronizovano, savjetuje seksolog Jessica O’Riley, na podcastu “Sex With Jess”. I tada ćete se zaista osjećati kao jedno.

Sljedeći dan: Čavrljanje na jastuku

Dok se oporavljate od upale mišića, fizičkih, psihičkih, hormonalnih i emocionalnih vrhunaca, otvorite se jedno drugom i budite ranjivi, savjetuje O’Riley. Na primjer, pitajte: “Kako bi izgledao tvoj savršen dan?” To je, prema riječima psihologa Arthura Aarona, jedno od 36 pitanja zbog kojih se zaljubljujemo u osobu koja ih postavlja.

Dva dana kasnije: Pošaljite mu flash back

Pošaljite mu neku od sljedećih poruka: “Sad bih se najradije vratila u krevet”, “Ti i ja, to je bila noć za pamćenje”, “Topim se i kada samo pomislim na tebe” i vaš će partner odmah znati da još živite u oblaku seksi sjećanja koja u vama opasno dižu nivo dopamina.

(cosmopolitan.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije