Ljubav i seks

Kako da znate da se vašoj vezi nazire kraj

Kako da znate da se vašoj vezi nazire kraj
Foto: Image by Free-Photos from Pixabay | Kako da znate da se vašoj vezi nazire kraj

Stručnjak za odnose Trejsi Koks pojasnila je da kod velikog broja parova sa vremenom dođe do manjka strasti, zbog čega se oni sve manje seksaju i pokazuju svoju romantičnu stranu.

"Seks u vezi može postati rijedak, a razloga za to je mnogo. Jedan od najučestalijih razloga, ali i najalarmantnijih je odljubljivanje", rekla je te nabrojala 12 ključnih znakova po kojima se može prepoznati ako partner gubi interes za vezu.

Nema strasti

Ako ste nekad bili veoma intimni sa partnerom, a sada među vama više ne frcaju iskre i udaljili ste se, to je znak za uzbunu, upozorava Koks.

Promjene u rutini

Ako već neko vrijeme živite s partnerom, tada ćete razviti vlastitu malu rutinu - bilo da se radi o šolji čaja u krevetu ili zajedničkom gledanju serije pred spavanje. No, ako ste te sitnice odjednom prestali raditi i ako je partner te aktivnosti zamijenio drugim hobijima, trebali biste se zapitati.

Često vas odbijaju

Prema Koks, svakako biste trebali razgovarati sa svojim partnerom ako ste primijetili da izbjegava maženje ili se opire vašoj naklonosti.

Nemaju vremena za vas

Ako imate osjećaj da partner uopšte ne provodi vrijeme s vama, trebali biste ga direktno pitati u čemu je problem - gusti raspored ili nezainteresovanost?

Odlaze u posjetu porodici bez vas

Kad ljudi razmišljaju o napuštanju partnera, Koks kaže da je porodica prva koja to zna pa je veoma zabrinjavajuće ako vas partner nikad ne vodi sa sobom u posjetu porodicu. Upozorila je i da je jednako zabrinjavajuće ako prestanu željeti provoditi vrijeme i s vašim prijateljima i porodicom, jer to znači da ne žele biti previše vezani.

Izbjegavaju važne teme

Ako s partnerom nikada ne možete popričati o ozbiljnijim temama ili temama koje vas interesuju, onda postoji velika vjerovatnoća da nije dovoljno zagrijan za vas.

Ne žele razgovarati o budućnosti

Ako sumnja u budućnost veze, logično je da će se vaš partner kloniti bilo kakvih konkretnih životnih planova koji uključuju vas.

Prvo se povjeravaju drugima

Prirodno je da želite biti prva osoba kojoj će se partner povjeriti, ali ako oni neprestano utjehu traže u prijateljima i porodici prije nego u vama, to bi mogla biti naznaka problema.

Ne šalju vam poruke kad ste razdvojeni

Ovo se može razlikovati od para do para. Ako nikada niste slali poruke tokom dana, Trejsi kaže da se ne biste trebali brinuti. Ali ako ste navikli na redovnu razmjenu poruka kada ste razdvojeni, a koja se više ne događa, trebali biste popričati s partnerom.

Neće odgovoriti na pitanje ako nešto nije u redu

Kad ste neraspoloženi i neko vas pita šta nije u redu, klasičan je potez lagati i reći da ste dobro. Međutim, ako se to redovno događa u vašoj vezi, ekspertica kaže da je to znak za uzbunu.

Prestali su se truditi

Ako se vaš partner više ne trudi oko vas, vrlo je vjerovatno da je samo pitanje vremena kad će odustati i od veze.

Stalno se svađate

Možda ste prije bili skladan i sretan par, a sada više nije tako i svađate se gotovo svakodnevno. Smetaju vam sitnice koje vam prije nisu smetale i ne možete se dogovoriti oko ičega. Ovakav scenarij obično se događa u vezama kojima se nazire kraj.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije