Ljubav i seks

Kako izbjeći da muškarac naglo izgubi interes

Kako izbjeći da muškarac naglo izgubi interes
Foto: Ilustracija | Kako izbjeći da muškarac naglo izgubi interes

Mnoge žene pitaju se zašto muškarci naglo gube interes za njih? U jednom trenutku sve izgleda savršeno, a već u idućem on je otišao.

Mnogi muškarci nadrastu strah od obaveza kako odrastaju, ali neki ne. Naučite li prepoznati stabilne i samopouzdane muškarce, koji vam ne trebaju jednu veče pričati bajke da bi već drugi dan nestali, izbjeći ćete ovakve situacije.

Muškarci su (bar većina) hrabri, ali ne kada je u pitanju intimnost. Neki stalno ulaze u nove veze jer jednostavno ne žele izgubiti osjećaj da se uvijek mogu spetljati s novom ženom i da su slobodni i dostupni.

Za mnoge muškarce osvajanje je samo takmičenje, žele znati da vas mogu imati i jednom kada vas dobiju prestajete im biti zanimljivi.

Više ne treba da se trude da dokažu nešto i prelaze na novu ženu pomoću koje će sebi dokazati kako su zanimljivi, atraktivni, pametni i savršeni.

Postoji jedna teorija prema kojoj je najveći mit rečenica da se muškarci boje obaveza. Oni se zapravo boje da će izgubiti mogućnost osvajanja novih žena i uzbuđenja koje im ta aktivnost donosi.

Kako ga zadržati?

Usporite! Neka vas stalno lovi. Niko nikad u vezi ne bi trebalo da daje sve. Nikad. Požudu i želju treba stalno da održavate, nemojte se predavati, ni kada vam je on neodoljiv. Uvijek čvrsto stojte na zemlji i pokušajte održati određenu distancu. Ukoliko je potrebno, zamolite i prijateljice da vas spriječe u tome da se vrtite oko njega. Bolje da on razmišlja o tome hoćete li vi ostati. nego kako pobjeći.

Ukoliko usporite, veća je komunikacija i više razgovora, što znači da su i veće šanse da ćete problem moći zajednički riješiti. Rješenje za ovakve situacije je isključivo razgovor.

Preispitajte se

Ako vam se takve situacije češće ponavljaju, ako stalno tražite osobe koje su emotivno nedostupne, postoji mogućnost da ste i vi emotivno nedostupni i da iz tog razloga nesvjesno uvijek birate iste muškarce.

Ukoliko naletite na muškarca koji vam već na početku obećava brda i doline, nemojte dopustiti da vas njegov entuzijazam ponese. Pokušajte vi usporiti. Na taj način ćete sebe poštedjeti pitanja "Kako me mogao ostaviti kada je bio toliko zagrijan"?!.

Dobro razmislite

Svaku ekstremnu reakciju na početku trebalo bi preispitati. Morali biste se moći odmaknuti korak unazad i sagledati situaciju. Bez obzira na to koliko se činilo da je situacija kao iz snova (jer neko ko vas privlači uzvraća vam na takav način), mudra osoba bi trebalo da razmisli o skrivenim razlozima. Ovdje se radi o oprezu i štićenju sebe od sigurne kasnije patnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije