Ljubav i seks

Kako poboljšati seksualni život sa partenerom kada želite različite stvari u krevetu

Kako poboljšati seksualni život sa partenerom kada želite različite stvari u krevetu
Foto: Pixabay | Kako poboljšati seksualni život sa partenerom kada želite različite stvari u krevetu
N.N.

Ako se seksualni odnos sa vašim partnerom smanjio posljednjih mjeseci ili godina, niste sami. Prema studiji koja je ispitivala seksualno ponašanje 1.559 odraslih, skoro polovina njih je izjavila da je imala daleko manje seksa od početka pandemije.

Mislite da vaša veza zaostaje u ovoj oblasti zbog promena u našem raspoloženju i razlika koje nivo vašeg libida može imati sa libidom vašeg partnera? Ne brinite, možda postoji rješenje.

Seksualni psiholog i istraživač, Džastin Lemiler, predlaže dva načina da se izborite sa situacijom i čak apeluje na parove da ne zaobilaze dio seksualne intimnosti, dok ne budu "ponovo na istom nivou“. Umjesto toga, on predlaže partnerima čiji libido "prolazi kroz krizu" da poboljšaju međusobnu komunikaciju i pokušaju da imaju planirani seks.

Budite jasni sa svojim potrebama i željama

Kada jedan akter u vezi nije toliko raspoložen za seks kao njegov partner, može se osjećati uznemireno. Ako se to dogodi, šanse za intimni odnos su svedene na minimum i paru će biti posebno teško da riješi problem. Iz tog razloga on predlaže da pitanje niskog libida posmatramo kao cjelinu u paru, a ne kao pojedinačno pitanje, piše Ženski.magazin.

Razgovarajte sa svojim partnerom o faktorima koji mogu da utiču na vaš seksualni život i želju. Stres na poslu, porodični problemi i obaveze, anksioznost i zdravstveni problemi su nekoliko faktora koji sprečavaju osobu da se opusti u spavaćoj sobi.

Istovremeno, pored onoga što vas drži podalje od intenzivnog seksualnog raspoloženja, psiholog predlaže da razgovarate i o tome šta čini da se osjećate lijepo kada erotski uživate sa partnerom.

"Normalno je da ne želite da imate seks kada odnos ne zadovoljava vaše potrebe i želje. Ali ako poboljšate kvalitet seksa koji imate, saopštavajući svoje potrebe, poboljšaćete i frekvenciju koju želite“, ističe psiholog.

Zamijenite spontani zakazanim seksom

Možda zvuči kao oksimoron jer niko ne može da ugradi program u svoje želje, ali psiholog vjeruje da seks zasnovan na programu može da djeluje veoma pozitivno na parove.

"Kada je seks zakazan, možemo planirati ostatak dana oko toga, tako da ćemo imati mnogo manje faktora koji će nam odvratiti pažnju ili nas prekinuti. Osim toga, planiranje omogućava paru da se bolje pripremi, dok ovo očekivanje pojačava želju za seksom“, zaključuje Lemiler.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije