Ljubav i seks

Kako prepoznati pravi orgazam

Kako prepoznati pravi orgazam
Foto: Pexels.com | Kako prepoznati pravi orgazam
N.N.

Vjerovali ili ne - čak 64 odsto žena barem je jednom glumilo orgazam sa svojim partnerima, a mnoge od njih spremno će vam reći kako ne postoji način da muškarac shvati da su svi ti uzdasi, zazivanje nebesa i bacanje po krevetu zapravo samo dobra gluma.

Izgleda da to ipak nije istina, ali radi se o detaljima koje muškarci obično u tim trenucima baš ne paze pretjerano.

Naime, iako je, kako smo uostalom svi vidjeli u slavnoj sceni iz "Kad je Harry sreo Sally", zaista moguće dobro i vjerno odglumiti uzdahe i stenjanje, neke se fiziološke reakcije tijela naprosto ne daju reprodukovati, ma koliko dobra glumica dotična dama bila.

Stručnjaci iz AskMen sastavili su listu pet stvari koje nepogrešivo govore da vaš trud nije bio uzaludan.

Oči se promijene

Iako je ovaj način provjere svakako nije bez mana (naprimjer šta ako dotična žmiri za vrijeme orgazma?), jedan od jasnih znakova da je žena doživjela vrhunac je i kratkotrajan gubitak fokusa, kad oči na sekund-dva postanu razroke.

Tijelo postaje napeto  

Ali ne na onaj loš način. Uoči i za vrijeme orgazma svi se mišići na tijelu stegnu kako užitak prolazi njime.

Koža se promijeni

Većini žena pojaviće se crvenilo na prsima, posebno između grudi. Takođe, kapljice znoja na istom dijelu tijela pouzdan su znak da ste "odradili" posao kako treba.

 Zidovi se skupljaju

Za vrijeme orgazma stjenke rodnice se na nekoliko sekundi stegnu, što ćete sigurno osjetiti ukoliko zaboravite na svoj prst unutra - ili nešto drugo.

Disanje se mijenja

Iako će vam se činiti da je ovo nešto što se može odglumiti, kako se žena približava orgazmu disanje postaje sve pliće, nepravilnije i brže, što baš i nije tako jednostavno za odglumiti.

(Metro portal)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije