Ljubav i seks

Koje je najbolje mjesto u kući za strastven seks

Koje je najbolje mjesto u kući za strastven seks
Foto: N.N. | Stručnjak otkrio koje je najbolje mjesto u kući za strastven seks

Stručnjak za menopauzu i libido, doktorica Šazadi Harper, tvrdi da je kuhinja najbolje mjesto u kući za vođenje ljubavi.

Iako bi možda svi na prvu loptu odustali od ovog prijedloga, budući da se po pitanju higijene ne čini kao idealan izbor, doktorica Harper tvrdi da seks u kuhinji ima jednu veliku prednost za razliku od onog na krevetu.

Mnogo je bolji za sagorijevanje kalorija.

"Kuhinja je najbolja prostorija za seks, a kuhinjski sto ili radna površina uvek su zgodna podloga", kaže Harper.

Ona otkriva i koja je najbolja poza za žene kada je riječ o trošenju kalorija.

"Muškarac sjedi na stolici, a žena sedi na njemu raširenih nogu i licem okrenutim ka njemu. Žena u toj pozi može da sagori najviše kalorija", rekla je.

Godinama se vodi polemika o tome da li i koliko kalorija može da se potroši tokom seksa. Neki procjenjuju da za 30 minuta može da se potroši i do 150 kalorija, koliko se potroši za vreme 15-minutnog trčanja. Ipak, to ne znači da treba da prestanete da trčite i da trenirate, jer seks nije bolji od trčanja.

U sprovedenom istraživanju upoređene su kalorije koje se potroše tokom polnog odnosa i tokom trčanja. Utvrđeno je da je trčanje daleko djelotvornije, da se više kalorija sagori prilikom trčanja, kao i da se kilogrami ravnomjernije gube.

Žene tokom trčanja od 30 minuta izgube u proseku 213 kalorija, a muškarci 276. Međutim, tokom seksa u trajanju od 30 minuta muškarci sagore oko 101 kaloriju, a žene 69, što je u prosjeku 3,6 otopljenih kalorija u minutu.

Ipak, koliko ćete kalorija biti u stanju da sagorite zavisi od različitih aktivnosti tokom seksa, maštovitosti, različitih poza i njihovih kombinacija, kao i trajanja strastvenog čina.

(Super žena/Večernji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije