Ljubav i seks

Koje rizike nosi seks u vodi

Koje rizike nosi seks u vodi
Foto: N.N. | Koje rizike nosi seks u vodi

Seks pod vodom zvuči veoma uzbudljivo, ali ovakva vrsta odnosa na televizijskim ekranima često izgleda mnogo bolje i bezbolnije nego što zapravo jest.

U nastavku saznajte nekoliko činjenica koje morate znati prije nego što se upustite u ovu avanturu.

1. Seks nije sterilan

Ako ste odabrali bazen ili toplu kupku, moguće je da ste okruženi raznim bakterijaa, kao što su naprimjer ešerihija koli ili salmonea, ali i nepravilnim pH-om. Seks povećava mogućnost ulaska tih bakterija u vaginu, što može imati loše posljedice nekoliko dana nakon, a rezultira najčešće pojavom infekcija.

2. Dolazi do promjene vaginalne vlažnosti

Iako voda izgleda kao savršen lubrikant, nije. Naprotiv, ona će isprati prirodni lubrikant te vas "posušiti", a rezultat je neugodniji seks nego što bi bio na suvom.

3. I dalje možete zatrudnjeti

Ako partner ejakulira u vodu koja se nalazi oko vas, ne možete ostati u drugom stanju. Ali, ako ejakulira u vas tokom odnosa, šanse su jednake onima za vrijeme "normalnog" seksa. Dakle, ovakav tip odnosa nije oblik kontracepcije.

4. Povećava se mogućnost pojave gljivičnih infekcija

Hlor može uticati na stijenke vagine, ali i poremetiti njenu vlažnost. Promjenom kiselosti, mijenjaju se bakterije i gljivice koje inače u našim crijevima i vaginalnim putevima žive u normalnim okolnostima. Ali, u tim se trenucima počinju ubrzano razmnožavati zbog čega se javljaju gljivične infekcije.

(RTL)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije