Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Koliko bivših partnera je previše?

Koliko bivših partnera je previše?
Foto: Pixabay ilustracija | Koliko bivših partnera je previše?
N.N.

Odgovor na to pitanje ponudio je britanski portal za spajanje partnera "Seeking Arrangement" nakon što je anketirao 1.000 svojih članova. Sudeći prema odgovoru polovine ispitanica i 46 odsto muškaraca, idealan broj partnera je 10, ni manje ni više. S druge strane, 36 posto ispitanica i 42 procenta ispitanika, bilo bi najsrećnije da osoba njihovog života ima nešto manje ljubavnog iskustva.

Takođe, postoje i oni koji preferiraju iskusnije osobe – tako 11 odsto pripadnica nežnijeg pola i 10 posto muškaraca priželjkuje osobu koja je imala između 10 i 30 partnera, dok samo tri odstio ispitanika traži osobu koja je imala više od 30 "veza“.

Sličnim pitanjem su se pozabavili i istraživači Univerziteta Indijana koji su ponudili rješenje za dilemu s koliko bi partnera trebalo da budete pre nego što odlučite da se skrasite.

"Suočeni s ovom dilemom, najbolja strategija za odabir bračnog partnera je izlaziti s dovoljno ljudi kako biste ustanovili osnovne standarde, a zatim se skrasiti sa sljedećom osobom koju sretnete koja premaši ljestvicu", objasnio je Piter Tod, vođa studije. Prema njegovoj formuli to je partner broj 12!

Prema njemu, ako ste izlazili s više od 12 osoba, tada ste vjerovatno previše izbirljivi, ali ako vaša "kolekcija" sadrži manji broj partnera, a niste još upoznali onog pravog, tada slobodno tražite još malo.

Koliko bivših imate u svojoj prošlosti?

(Ordinacija.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije