Ljubav i seks

Kondomi nisu za novčanik

Kondomi nisu za novčanik
Foto: Pexel | Kondomi nisu za novčanik

Uživanje u vođenju ljubavi isto je i s kondomima ili bez njih, navodi nova studija koju prenosi Mail Online.

Anketa o seksualnim navikama muškaraca i žena između 18 i 59 godina otkrila je da je za njih siguran seks vrlo uzbudljiv i strastven.

Ova američka studija pokazala je i da muškarcima nije teško da zadrže erekciju prilikom stavljanja kondoma i da ih oni češće kupuju od žena.

Prezervativi su dio svakodnevice i zato bi i žene trebalo da znaju više o kondomima da bi podjednako mogli da uživaju u seksualnom činu. Evo šta treba da znaju?

Većina prezervativa je izrađena od lateksa i neki ljudi su alergični na taj materijal. Ali rješenja ima! Pronađite prezervative koji su napravljeni od drugih materijala poput poliuretanskih. Oni su tanji, pa je i užitak veći.

Novčanici nisu primjereno mjesto za prezervative. Zašto? Kondomi se u njima mogu lako oštetiti. To obično saznate u najgorem trenutku. Da ne biste imali takvih problema, nađite mu neko mekano i udobno mjesto gdje se neće oštetiti.

Većina prezervativa u sebi sadrži lubrikant. Međutim, neki nemaju, a neki pak nemaju dovoljno. U tom slučaju, treba da dodate lubrikant da bi se sve odvijalo upravo onako kako želite.

Osim apstinencije, prezervativi su jedini način da se spriječi neželjena trudnoća, kao i širenje polno prenosivih bolesti.

(informer)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije