Ljubav i seks

Naučnici tvrde: Ovo žene najviše vole u seksu, ima jedno iznenađenje

Naučnici tvrde: Ovo žene najviše vole u seksu, ima jedno iznenađenje
Foto: Image by stokpic from Pixabay | Naučnici tvrde: Ovo žene najviše vole u seksu, ima jedno iznenađenje
N.N.

Studija objavljena u naučnom časopisu "Plos One" ispitala je više od 3.000 žena u cijelom svijetu kako bi saznali šta one vole u krevetu. Rezultati bi mogli unijeti revoluciju u nesrazmjer orgazama između muškaraca i žena.

Pokazalo se kako žene u seksu najviše uživaju u četiri specifične tehnike koje su nazvali: pecanje, ljuljanje, plitko i uparivanje.

Čak 87.5% žena reklo je da je ključ nevjerovatnog seksa u 'pecanju' - tehnici u kojoj se žena rotira na muškarcu te pomjera svoju zdjelicu u pokretima gore-dole.

Plitka tehnika dospjela je na drugo mjesto s 84% žena koje su rekle kako ne vole preduboku penetraciju.

Ljuljanje je tehnika u kojoj žena sjedi na muškarcu i umjesto da se kreće u pokretima gore-dolje, kreće se naprijed i nazad. Tu tehniku preferira 76% žena.

Uparivanje je tehnika tokom koje su u seks uključene i igračke poput vibratora kako bi se ostvarila dodatna stimulacija, a u tome uživa 70% žena.

"Pitali smo hiljade žena šta rade u seksu kako bi iskusile više zadovoljstva i pokazalo se da ove četiri tehnike funkcionišu za većinu. Nadamo se da će ova saznanja pomoći ženama da bolje prepoznaju i prenesu svojim partnerima što zaista žele u krevetu", rekla je jedan od autora studije dr Kristijana fon Hipel.

Studiju je proveo Univerzitet "Indiana University School of Medicine" i radi se o prvom opisu ovih tehnika u medicinskoj literaturi.

"Po prvi put imamo detaljne naučne podatke koji nam mogu pomoći da bolje razumijemo različite načine na koje žene doživljavaju užitak tokom vaginalne penetracije. To nam pomaže da stvorimo vokabular kojim bismo opisali ženski užitak, a koji trenutno ne postoji", rekla je voditeljka istraživanja dr Devon Hensel.

"To što smo ovim tehnikama dali ime omogućiće ženama da mogu izraziti šta zapravo žele u seksu", dodala je Fon Hipel.

Pecanje

Jednostavno rečeno, 'pecanje' znači podizanje, spuštanje i rotiranje zdjelice tokom seksa.

Ova tehnika može dovesti do intenzivnijih orgazama, a i omogućava muškarcima da lakše pogode G-tačku.

Bonus kod ove tehnike je i to što ćete na taj način ojačati mišiće dna zdjelice, a tokom orgazma navala krvi prodire u vaše mišiće, koji se zbog toga počnu stiskati. Što su jači ti mišići, kontrakcije će biti jače, a ujedno i orgazam.

Najugodniji način za izvođenje ove tehnike je da žena legne na leđa i ispod kukova stavi jastuk, a muškarac joj priđe sprijeda. Kada penetrira, žena počne s rotiranjem i pomjeranjem.

Ljuljanje

Iako će to možda mnoge iznenaditi, većina žena zapravo ne voli toliko unutra-vani penetraciju. To je zato što čak 75% žena ne može doživjeti orgazam samo od penetrativnog seksa.

Muškarci doduše nisu krivi za ovu zabludu, jer pornografija najviše potencira upravo takav način seksa.

Istraživanje je pokazalo da je tajna u kukovima i da žene više vole kretnje naprijed i nazad dok su na muškarcu te kontrolišu brzinu i pritisak. Uz to, žene kažu da na ovaj način mogu i lakše do orgazma jer na taj način i klitoris dobija više stimulacije.

Uparivanje

Ova tehnika zapravo znači da samoj penetraciji pridodate stimulaciju seksualnom igračkom ili rukom.

Već smo naveli kako žene teže doživljavaju orgazam samo od penetracije i odličan način da prije dođu do vrhunca je dodatna stimulacija klitorisa.

Najbolje poze za ovu tehniku su 'kašika' i 'dogi' u kojoj žena može samu sebe stimulisati dok muškarac penetrira otpozadi.

Plitko

Ovo je možda najveće iznenađenje koje je ponudilo ovo istraživanje. Naime, pokazalo se kako žene ne vole preduboku penetraciju te da ih čak može omesti u postizanju vrhunca.

Razlozi za to mogu biti bol ili neugoda, pogotovo ako je partner posebno obdaren.

Jedna od najboljih poza za isprobavanje plitke penetracije je da muškarac sjedne tako da je naslonjen gotovo do ležanja, a žena sjedne na njega tako da se svojim leđima nasloni na njegove grudi. Na taj način izvijanjem leđa može kontrolisati dubinu, ugao i brzinu penetracije, piše "The Sun".

(24sata.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije