Ljubav i seks

Naučnici tvrde da su otkrili ključ dobrog seksa

Naučnici tvrde da su otkrili ključ dobrog seksa
Foto: Ilustracija | Naučnici tvrde da su otkrili ključ dobrog seksa

Ukoliko ste u dugoj vezi, vaš seks je vjerovatno postao manje uzbudljiv nego što je bio na početku veze.

Ako je i vaš seks sa partnerom postao mlak i nekako dosadan, obradovaće vas vijest da se sve može popraviti i da naučnici tvrde da imaju ključ za više seksa sa partnerom.

Istraživači sa Univerziteta nauke i tehnologije u Norveškoj otkrili su da kada je riječ o vezama - strast potkrepljuje ljubav. U istraživanju su učestvovala 92 para u dugim vezama a partneri su odgovarali napitanja o njihovom seksualnom životu.

Ispitanici su odgovarali na pitanja o tome koliko su srećni, koliko su posvećeni partneru, koliko vjeruju jedni drugima i koliko ima ljubavi među njima.

Strast je ključ koja je važna za seks u dugim vezama i jedina je bitna stvar koja je ključna za uspješnu vezu. Kako ljudi imaju različita libida tako im je u vezi potrebno i više ili manje strasti i seksa. Ponekad se libido partnera mimoilazi, a podložan je djelovanju zdravlja i stresa, prenosi "Telegraf.rs".

Ekperti savjetuju da provodite što više vremena sa partnerom, da se potrudite malo kako bi se varnice opet vratile i da vam seks postane opet pravo uživanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije