Ljubav i seks

Neočekivan put do najintenzivnijeg orgazma

Neočekivan put do najintenzivnijeg orgazma
Foto: stokpic/Pixabay | Neočekivan put do najintenzivnijeg orgazma

​Lagani seks - iako možda na prvu zvuči dosadno, oni koji su ga isprobali prosto ga obožavaju.

Kod ovog načina vođenja ljubavi, ističu seks stručnjaci, parovi nauče neke nove stvari. Kao na primjer, da orgazam nije uvijek prioritet i da snažno uzbuđenje takođe pruža nevjerovatne užitke.

Ovaj seks je nježan i bazira se na emocijama. Tako da nije baš prikladan ako partnera ne poznajete najbolje.

Kao prvo, potrebno je dosta vremena. Lagani seks može da traje do tri sata. Ako je jedno od vas pod stresom, prije vrelih aktivnosti trebalo bi da se opustite dubokim disanjem ili umirujućim čajem. I krenite.

Mekana penetracija

Lezite zajedno goli u krevet, budite blizu, nemojte se dodirivati, opustite tijela i nemojte se previše uzbuđivati. Zatim krenite s dodirima. On smije da stavi ruku vama "tamo dolje", vi njemu, nježno, bez stimulacije.

Otkrivajte partnerovo tijelo iznova i iznova i pritom izbjegavajte dobro poznate pokrete. Krenite s nježnim poljupcima, jer suština ovog seksa je predigra. Gledajte se u oči, recite šta osjećate...

I tada se spojite nježno i bez previše kretanja. To se može, kažu stručnjaci, i s blagom erekcijom. Ovo se zove mekana penetracija.

Najbolji položaji su položaj kašike (s boka) ili makaze (lezite na bok, okrenuti jedno prema drugom; jednu nogu stavite njemu među noge, a drugu preko njegovog boka).

U dugim vezama se seks često svede na onaj brzinski, pa onda i zaboravimo kako izgleda pravi seks prožet nježnošću i emocijama.

Bez naglih pokreta

Vrijeme je da polako pojačavate uzbuđenje. Kod muškaraca, u ovoj fazi često dolazi do problema jer im se orgazam približava. Važno je da ga naučite da odloži. Prestanite s penetracijom i krenite da istražujete erogene zone i prepustite se dodirima. Penetracija kod laganog i sporog seksa znači povezati se. Kod običnog seksa, ona predstavlja glavni dio seksualne igre.

Nema naglih i brzih pokreta. Ne zaboravite, ne vrti se sve oko orgazma. Međutim, to ne znači da ga nema ili da ga ne smije biti.

Stručnjaci su čak uvjereni da je on kod laganog seksa intenzivniji nego ikada. Slično je kao kod tantričkog seksa, dugotrajno odlaganje orgazma vodi ka sasvim novom intenzitetu vrhunca. Vrijedi isprobati!

 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije