Ljubav i seks

Novi trend u ljubavnim odnosima

Novi trend u ljubavnim odnosima
Foto: Tanjug/AP | Novi trend u ljubavnim odnosima

"Avalančing" (Avalanching) predstavlja novi trend u svijetu online upoznavanja koji izaziva zabrinutost među stručnjacima za ljubavne odnose.

Silvija Linzalone opisuje ovaj fenomen kao potencijalno noćnu moru za samce koji koriste aplikacije za upoznavanje, ukazujući na pojavu osoba bez jasnih kriterijuma koje žele samo da imaju pratnju za Dan zaljubljenih, kako se ne bi osjećali usamljeno.

Istraživanje sprovedeno od strane web stranice FindingTheOne.com, nove aplikacije za upoznavanje koja promoviše susrete uživo, otkriva da 79 odsto samaca intenzivnije koristi opciju "svajpovanja" desno u januaru, u nadi da će pronaći nekoga s kim mogu provesti 14. februar.

Polovina ispitanika priznaje da u tom periodu zapravo ne primenjuju nikakve kriterijume pri izboru potencijalnih partnera. Linzalone ovaj trend opisuje kao "haotičnu trku u korišćenju aplikacija za upoznavanje" gdje ljudi očajnički traže ljubav, što može biti kontraproduktivno i dovesti do toga da postanu žrtve trenda umjesto da nađu pravog partnera.

Ona naglašava da je porast aktivnosti "svajpovanja" u januaru prirodna posledica društvenih očekivanja i želje za pronalaskom društva u sezoni koja slavi ljubav. Biti samac na Dan zaljubljenih može biti posebno teško, naročito za one koji su okruženi parovima koji prave planove za romantične večeri i izlaske.

(Prva TV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije