Ljubav i seks

Ovaj trik ženama omogućuje duplo jači orgazam

Ovaj trik ženama omogućuje duplo jači orgazam
Foto: Pixabay | Ovaj trik ženama omogućuje duplo jači orgazam

Jutarnja šoljica kafe za mnoge je obavezna, ali nekima pomaže i da se jače razbude i dožive jutarnji orgazam.

Naime, seks guru Nadia Bokodi (34), iz Australije, isprobala je novi trik - pomaže joj espreso, koji je potpuno razbudi te tvrdi da nakon toga lakše uživa sa svojom igračkom.

"Popila sam dvostruki espreso prije nego što sam ovaj tjedan namjestila punu brzinu na mojem vibratoru. Dopustite mi da objasnim ...", izjavila je.

Dakle, savjet kaže da, ako ispijete kafu neposredno prije nego što se upustite u seks ili masturbaciju, možete doživjeti jači orgazam.

Trend kofeinskog orgazma pojavio se kada je korisnik @cupofalexx_official objavio video u kojem tvrdi da šoljica kafe pojačava orgazam za 50 odsto.

Ubrzo su se priključili brojni drugi tiktokeri te se u izjavama složili s njime.

Iako se nauka time ne bavi, ipak je bitno znati da je kofein vazodilatator, što zapravo znači da uzrokuje širenje krvnih žila i time omogućava da kroz njih protječe više krvi. Pa zbog toga ljudi i piju kafu - kad osjećaju da im treba razbuđivanje i više energije.

"To nije baš bilo izvantjelesno iskustvo koje je najavljeno, ali moj se veliki orgazam ipak činio intenzivnijim nego inače", zaključila je Nadia Bokodi.

Ali, nema konkretnih istraživanja je li učinak kafe ima veze s genitalijama.

Naime, studija iz 2018. godine na štakorima otkrila je korelaciju između unosa kofeina i seksa, a ženke štakora kojima je davan kofein doživjele su više orgazama te su bile "raspoloženije" za seks.

Ginekolog iz Melburna, Josep Sgroi, rekao je Nadiji Bokodi da ta ideja nije u potpunosti isključena, iako smatra da bi korist od kofeina u seksu vjerovatno bila vrlo mala.

"Zanimljivo je da učinak kofeina na krvne žile varira. Krvne žile u mozgu i plućima imaju tendenciju suženja, dok se one u želucu šire. Dodajte to učinku na mozak kao stimulans i mogli biste osjetiti poboljšanje u svojim orgazmima", objasnio je Sgroi.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije