Ljubav i seks

Ove teme biste trebali izbjegavati nakon seksa

Ove teme biste trebali izbjegavati nakon seksa
Foto: Ilustracija | Ove tema biste trebali izbjegavati nakon seksa

Ako neposredno nakon seksualnog odnosa volite razgovarati sa svojim partnerom, moramo vas upozoriti da ste na poprilično osjetljivom terenu.

Naime, terapeutkinja za seks Eliza Bokin ističe kako su svi ljudi prije, za vrijeme i nakon seksa u najranjivijem mogućem stanju i da određene teme mogu nepovoljno uticati na emocije, raspoloženje, ali i iskrenost odgovora. Zato sljedeći put izbjegavajte ovih šest tema nakon seksa.

Nemojte kritikovati partnerovu seksualnu izvedbu

Čak i ako niste bile najzadovoljnije na svijetu, nemojte ga početi oštro kritikovati odmah nakon samog čina. To vrijeme radije iskoristite za daljnje razmjenjivanje nježnosti, a o mogućim poboljšanjima po pitanju seksa razgovarajte kasnije.

Nemojte komentarisati tijelo partnera

Upozorite li partnera neposredno nakon seksa da bi se trebao vratiti u teretanu, vjerovatno ćete ga toliko posramiti da će početi odbijati intimne odnose s vama. Ako ga uistinu volite, nakon seksa radije razgovarajte o tome što vam se na njemu najviše sviđa.

Izbjegavajte razgovor o nekim neriješenim problemima

Svi nakon seksa žele ostati u zen fazi što je duže moguće. Zato nemojte razbijati idilu razgovorom o svekrvi ili neplaćenim kaznama za parkiranje.

Ne spominjite bivše partnere

Uspoređivanje ili sjećanje na bivše partnere uvijek je loša ideja, a nakon seksa pogotovo. Pokušajte tu temu izbjegavati uvijek.

Ne pitajte gdje je naučio određenu vještinu

Osim što ne trebate spominjati svoje bivše, nemojte ga podsjećati ni na njegove. Ako vam se sviđa to što radi, jednostavno ga pohvalite bez znatiželje za pozadinskom pričom.

Zaboravite na ozbiljna pitanja o budućnosti vaše veze

Ta je tema namijenjena za prigode u kojima niste u krevetu, bez odjeće. Posebno ako je riječ o nečemu što je poprilično svježe i što za drugu stranu možda još uvijek nije ni nešto ozbiljno. Ako zaista želite znati njihove namjere, pitajte ih to na suptilan način za vrijeme večere, kafe ili šetnje.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije