Ljubav i seks

Ovo su znakovi da treba da raskinete

Ovo su znakovi da treba da raskinete
Foto: Pixabay | Ovo su znakovi da treba da raskinete

Mnogi zanemaruju znakove da im se veza bliži kraju i da bi trebalo da je raskinu.

Svaka veza ima uspone i padove i nije svaka kriza u vezi znak da treba da raskinete. Ipak, ima nekoliko znakova koji nedvosmisleno govore da vašoj vezi nema spasa.

Evo koje znakove stručnjaci izdvajaju kao alarmantne:

Borite se bez prestanka

Iako su svađe neizbježan dio veze, ne bi trebalo da se osjećate kao da uvijek čekate sljedeću eksploziju. Nerazrešeni sukobi koji vremenom postaju ponižavajući mogu ozbiljno uticati na vaše emocionalno blagostanje.

Zapitajte se da li oboje pronalazite novi razlog za svađu svaki dan. Ako je odgovor da, možda je vrijeme da se raziđete. 

Stalno raskidate i mirite se

Svima su poznati parovi koji vole dramu i koji stalno raskidaju i mire se. Ovakvo ponašanje može da djeluje kao duboka ljubav u mlađim godinama, ali u zrelijim to baš i nije tako primamljivo.

Ako ne umijete da se suočite sa izazovom i da rješavate probleme koje imate u vezi, stalno raskidanje i ponovno mirenje vam neće pomoći. Vrijeme je da stavite tačku na tu vezu.

Doživljavate fizičko ili emocionalno zlostavljanje

Svaki oblik zlostavljanja je znak da je veza postala toksična i da treba da raskinete.

Niije u redu da vas bilo ko napada, plaši, kontroliše ili izoluje. Iako je lakše prepoznati fizičko zlostavljanje, može biti teže prepoznati mentalno i emocionalno zlostavljanje.

Zapamtite da zaslužujete da se prema vama postupa sa pažnjom, ljubavlju i poštovanjem.

Ne ispunjavate svoje potrebe

Dio zdrave veze je dvosmjerna, dobra komunikacija. Kada su linije komunikacije blokirane, možete početi da se osjećate anksiozno, čak i ogorčeno.

Nešto nije u redu ako stalno tražite naklonost bilo gdje osim u vašoj vezi ili ako stalno sanjate o značajnijoj i ispunjenijoj vezi. 

Stalno razmišljate o raskidu

Normalno je pitati se da li je moguće ostati zauvijek zajedno. Međutim, ono što bi trebalo da vas zabrine je to što često razmišljate o raskidu.

Biti sa nekim ne bi trebalo da bude stalna borba u nadi da će se stvari promijeniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije