Ljubav i seks

Pet pitanja o seksu koja muče baš svakog muškarca

Pet pitanja o seksu koja muče baš svakog muškarca
Foto: Pixabay/mangeshkumbhar | Pet pitanja o seksu koja muče baš svakog muškarca
N.N.

Mi žene možda i nemamo onoliko samopouzdanja koliko bi trebale imati i previše se opterećujemo oko celulita i kilograma, ali muškarci su daleko nesigurniji od nas - iako to puno bolje skrivaju. Čini se da ih neka pitanja ne prestaju mučiti, pa ajmo na njih odgovoriti još jednom.

Da li je veličina zaista važna?

Muškarci će ovo pitanje postavljati uvijek bez obzira kolio ih uvjeravali da ne, veličina zaista nije presudna, jer bez dobre tehnike ni najobdareniji neće biti zapamćeni. Šta više, ukoliko je penis prevelik, šanse su da će to biti bolno i neugodno iskustvo, a koga može zadovoljiti premali? Hmm...

Da li je bitno trajanje seksa?

U želji da se sve ne svrši malo prebrzo, muškarci koriste razne trikove poput razmišljanja o nečem sasvim trećem. Ipak, isti trikovi seks ponekad mogu odužiti i na više od pola sata što je za ženu već poprilično neugodno. Mi kažemo da - trajanje je bitno, a da bi žena bila zadovoljena, seks u prosjeku mora trajati 15-20 minuta.

Da li je predigra precijenjena ili podcijenjena?

Većina žena voli predigru. No, ona ne podrazumijeva samo ljubljenje, maženje i slično. "Zagrijavanjem" za seks može se smatrati i način na koji vam muškarac priča, prijašnji spojevi i vrijeme provedeno zajedno prije seksa.

Međutim, nekad je i brzi, spontani seks poput onoga na kuhinjskom stolu, strastven kao i seks s predigrom. Dakle, primarna razlika nije u tome da je seks s predigrom bolji od onoga bez predigre, već da je drugačiji.

Da li je žena nezadovoljna ako ne doživi orgazam?

Prije bi se moglo reći da se žena osjeća iznevjerenom ako joj partner ne priušti orgazam. Ipak je to glavni pokazatelj da je muškarcu stalo do partnerke.

Ženama je orgazam bitan gotovo jednako kao i muškima, jedina je razlika u tome što one ne osjećaju bol u predjelu intimnih organa ako se uzbude, a ne dožive ga.

Da li je oralni seks bolji od običnoga?

Muškarci obožavaju kad ih partnerka oralno zadovolji i o tome međusobno puno više razgovaraju nego o običnom seksu. Stoga ih čudi kad žena ne voli oralni seks, čak i kad se njima pruža taj užitak, a takvih ima.

Ženama treba dati vremena da same odluče kad je pravi trenutak za to. U nekim slučajevima oralni seks mogao bi se opisati kao prijatelj koji rijetko izlazi, ali kada izađe odlična zabava je zagarantovana.

(Cosmopolitan)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije