Ljubav i seks

Pet razloga zašto neki muškarci ne mogu da prestanu da varaju

Pet razloga zašto neki muškarci ne mogu da prestanu da varaju
Foto: Pixabay | Pet razloga zašto neki muškarci ne mogu da prestanu da varaju

Zašto muškarci varaju? I postoji li razlog zašto oženjeni muškarci varaju?

Pa, ljubavni eksperti često navode da je prevara nekako čin dokazivanja, često rezultat nezadovoljstva partnerom i nekih dubljih kriza u odnosu. Eksperti navode i da postoje neke zajedničke crte ovakvim osobama. 

1. To je sve što znaju

Neki muškarci varaju još od srednje škole. To je dio onoga što oni jesu, i toliko je ukorijenjeno da je postalo dio njihovog identiteta. Bez da su ženskaroš, oni ne znaju ko su. Naučiti da budete monogamni zahtijeva posao, strpljenje, predanost.

S jedne strane psiholozi navode da je ovakvim osobama potrebno savjetovanje da se odviknu od ovakvog ponašanja i da uplove u stabilne emotivne odnose, piše "Your tango".

2. Nemaju moralnih problema sa tim

Moral je ono unutrašnje stanje koje nam govori šta je dobro, a šta ne i osobina koja spada u duhovne. Teško se uči, ali se razvija od najranijeg djetinjstva.

3. Imaju nisko samopoštovanje

Varalice imaju nisko samopoštovanje - njihov ego ih nagrađuje kada mogu da imaju više žena. Ali, muškarci koji varaju treba da nauče da vole sebe prije nego što mogu da vole bilo koga drugog. Prije svega čovjek treba da ima pošten odnos prema sebi, pa onda prema svima drugima.

4. Oni su zavisni

Neki ljudi su zavisni od seksa i ljubavnih odnosa, partnera, uzbuđenja... Postaju opsjednuti i ne mogu da prestanu da razmišljaju o tome dok ne reaguju na to. Seksualne i ljubavne zavisnosti mogu se liječiti individualnom i grupnom terapijom. Međutim, ne rješavaju se samostalno i muškarci koji varaju moraju da urade ozbiljan posao da bi se poboljšali, prenosi "Politikin magazin".

5. Samosabotaža

Neki muškarci imaju tendenciju da sabotiraju svoje živote kada im ide dobro. Možda ne znaju zašto rade ili šta rade i jednostavno ne mogu da prestanu. Uvijek postoji neriješeno pitanje iz njihove prošlosti koje dovodi do samosabotaže osobe, tako da savjetovanje i terapija parova pomažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije