Ljubav i seks

Savjeti za srećan brak koje ne treba slušati

Savjeti za srećan brak koje ne treba slušati
Foto: Pixabay/Ilustracija | Savjeti za srećan brak koje ne treba slušati
N.N.

Onog trenutka kad kažete sudbonosno "da" svom partneru niste vi osigurali sreću do kraja života. Brak zahtjeva mnogo truda i ulaganja. Ponekad napori i kompromisi koje ulažemo funkcionišu, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo bezbroj savjeta i predloga kako da popravimo stvari.

Međutim, iako su ti savjeti obično dobronamerni, neke je ipak bolje da zanemarimo. U nastavku donosimo tri savjeta za "srećan" brak koja nikada ne bi trebalo da poslušate, piše zadovoljna.hr.

U redu je ako nema seksa

Nedjelju ili dve, pa i mjesec dana bez seksa, naravno, ne mora da znači da u vašem braku postoje problemi, ali seks je vrlo bitan dio odnosa supružnika. Ako izostaje neko vrijeme, to vjerovatno nešto znači i problem definitivno postoji.

Ako vaš seksualni život više gotovo da i ne postoji vrijeme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovara na pitanje šta se dešava i kako da prevaziđete problem. U suprotnom, vaš problem može postati sve ozbiljniji, a posljedica može biti i emocionalno udaljavanje.

Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim riječima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz svijeće, isplanirajte bijeg za vikend. Pitanje je - da li želite da stalno budete pod pritiskom da morate da napravite nešto čarobno i za pamćenje? Iako mali bijeg može biti sušer, i vaša svakodnevica nije loša. "Bacite" se na zajedničko čišćenje kuće ili prošetajte psa.

Roditeljstvo će riješiti sve probleme

Ovaj savjet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loše razdoblje, međutim, ovo je jedan od savjeta koje nikako ne smijete da poslušate! Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, mnogo se svađate i udaljavate se, dijete će možda riješiti vaše probleme na kratak period, ali kada vas novina i uzbuđenje oko prinove prođe, isplivaće problemi koji su vas mučili prije djeteta. Takođe, doći će novi problemi, jer roditeljstvo umije da bude stresno. Tako da, prije nego što odlučite da osnujete porodicu, prvo riješite svoj odnos.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije