Ljubav i seks

Seks vam je postao malo dosadan? Isprobajte pozu "palačinka"

Seks vam je postao malo dosadan? Isprobajte pozu "palačinka"
Foto: Ilustracija | Seks vam je postao malo dosadan? Isprobajte pozu "palačinka"

Da li se sjećate vremena s početka veze, kada ste vi i partner bili toliko zaluđeni jedno drugim da niste uspjevali da stignete do spavaće sobe, a da pritom ne strgnete odeću sa sebe (ili jedno drugom)? A sada se to sve nekako promijenilo? Seksa nema toliko često i skoro uvijek je sve isto?

Nema ničeg lošeg u rutini. Uz milion stvari na spisku obaveza koje imamo u toku dana, imati nešto sigurno i nepromenljivo može da bude zaista lijepo. Da budemo iskreni, metoda koja je isprobana i provjerena često zna da bude najbolji način da obavimo "posao".

Ipak, ako osjećate da je strast u spavaćoj sobi pomalo splasnula i niste nimalo zadovoljni zbog toga, onda je možda vrijeme da malo prodrmate stvari.

Ne, ne govorimo o izvlačenju ružičastih lisica iz ormara, iako ni to nije loša ideja... Više se radi o tome kako promjene mogu da budu jako dobre za seksualni život, jer generalno nova iskustva donose osjećaj novine, što podstiče proizvodnju hemikalija dobih osjećaja u mozgu - a to može pozitivno da se odrazi i na sve životne aspekte.

Kakve promjene? Zašto ne biste u seks uveli neke nove poze? Imamo nekoliko odličnih predloga!

Isprobajte pozu nazvanu palačinka!

Palačinka s jastukom je jednostavna seksualna poza koja osigurava maksimalnu penetraciju. U ovoj pozi partnerka ispod donjeg dijela leđa stavlja čvršći jastuk ili urolani peškir. Savija kolena i privlači ih grudima. Partner kleči i iz te poze penetrira, a istovremeno ima slobodne ruke za igranje klitorisom, bradavicama i ostatkom tijela ili može da se nagne napred za još više tjelesnog kontakta, ljubljenja i maženja.

"Yab Yum"

Ovo je drevna tantrička poza, simbol božanskog sjedinjenja. U toj pozi muškarac i žena su sjedinjeni između Zemlje i Neba - ravnopravno. U ovoj pozi osjetićete potpunu povezanost i intimnost s partnerom i u njoj možete da transformišete požudu u ekstazu, spojite duše, tijelo, srce i um.

Kako je izvesti? Veoma jednostavno - partner sedne s prekrštenim nogama, a vi njemu u krilo, licem u lice, s nogama savijenim iza njegovih leđa. Ako vam je taj položaj (odnosno njemu) neudoban – promijenite ga tako da mu olakšate posao – neka sedne na ivicu kreveta i spusti noge dole. Ovo je veoma intimna poza jer su vam tijela u ravni i veoma blizu. Ovo je odlično za seks pun romantike i za mijenjanje između pokreta u seksu i samo grljenja ili ljubljenja. Mnogim ženama je ovo efikasnija poza za stimulaciju G-tačke i postizanje nevjerovatnih orgazama.

Lotus: užitak iz visine

Ovo je još jedna poza u koju možete preći iz "Yab Yum" poze.

Žene obožavamo da budemo gore, jer nam to daje svu moć - mi upravljamo dubinom penetracije, brzinom i intenzitetom seksa... Ova poza je varijacija klasične Kaubojke. U njoj partner ne leži pasivno već je aktivni učesnik. U ovom slučaju partner može leđima da se osloni na zid ili uzglavlje kreveta da vam oboma bude lakše.

(Žena.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije