Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Šta muškarce privlači na ženama?

Šta muškarce privlači na ženama?
Foto: Image by Anastasia Gepp from Pixabay | Šta muškarce privlači na ženama?
N.N.

Naučnici su istraživali da li se muškarcima više sviđaju punije ili mršavije žene i da li boja kose i odjeća koju djevojke nose utiču na privlačnost i došli su do zanimljivih podataka.

Naučnici su pregledali čitav niz studija kako bi utvrdili generalne karakteristike privlačnosti žena.

Prema njima, ovo su konkretne stvari koje većina muškaraca smatra privlačnima, a kad muškarac "odmjerava" ženu, on pritom nesvjesno radi ono što naučnici nazivaju "procjenom podobnosti za reprodukciju", koja je evolucijski uslovljena.

1. Odnos struka i kukova

Većina ljudi je, u zapadnjačkim istraživanjima o debljini partnera, izjavila kako preferira one normalne težine. Međutim, studije iz drugih krajeva svijeta upozoravaju kako na pojam idealnog partnera najviše utiče okolina. Tako se u siromašnijim zemljama žena bujnije građe smatra zdravom i plodnom, a time i seksepilnom.

Generalno, muškarcima su idealne žene koje imaju odnos struka i kukova 0,7 ili 0,8. Računa se tako da podijelite obim struka sa obimom kukova. Kako se obim smanjuje, prirodno ili stezanjem korseta, požuda se povećava.

2. Veličina grudi nije presudna

Kad su grudi u pitanju, studije tvrde da je riječ o individualnom odabiru temeljenom na kulturi i ukusu. Nisu presudne u odabiru niti upućuju na plodnost i zdravlje. Prema istraživanju, kod odabira "idealne veličine", najbolje prolaze one srednje - odnosno C korpe.

Osim toga, većina muškaraca ističe kako im je od same veličine važnije da one djeluju "ponosno", odnosno da stoje visoko, jer im to ukazuje na mladost povezanu sa plodnošću.

3. Šminka da, ali ne ovakva!

Iako većina muškaraca tvrdi da vole kada žene ne nose šminku jer tada djeluju prirodnije, prema jednom istraživanju, našminkane žene prije će privući pažnju muškarca. To se odnosi samo na određenu vrstu šminke. Žene koje nose "tamniju" šminku manje privlače pažnju muškaraca pa ih muškarci manje zovu na sastanke. U stvari je muškarcima privlačna "neutralna i prirodna" šminka.

4. Prosječno je i lijepo

Kao što studija sugeriše, više volimo izgled koji nam djeluje prosečnije. To može da ima različita objašnjenja: ili ga povezujemo sa biološkim prednostima poput dobrih gena, ili mozak jednostavno preferira više tipična lica.

5. Visok glas

Ako imaš visok glas, već si privlačnija od mnogih drugih žena. Studije pokazuju da se žene s dubljim glasom smatraju i manje privlačnima, odnosno visok glas se čini ženstvenijim, pa samim time i više seksi.

6. Zdrava kosa

Duga i sjajna kosa zdravog sjaja, muškarcima ostavlja utisak o dobrom zdravlju žene. Naravno, to je genetski uslovljeno, ali na to može da se utiče. Pretjerano farbanje i razni hemijski tretmani mogu da unište unište bujnost kose i njen zdravi sjaj. Boja, pokazuju istraživanja, tu nema presudnu ulogu, ali zanimljivo je kako muškarce obično najviše privlače žene čija boja kose liči na boju kose njihove majke.

7. Crvena boja

Sve više istraživanja pokazalo je kako žene vrlo često daju signale o tome kako se osećaju i šta žele bojom svoje odeće, a crvena boja odeće jasno i glasno šalje poruku "želim seks".

Naučnici su takođe otkrili kako žene u vrijeme ovulacije imaju tendenciju da nose odjeću crvene ili roze boje kako bi privukle muškarce.

8. Osmijeh

Širok i iskren ženski osmijeh privlači muškarce koji u njemu vide pozitivan signal za prilaženje i započinjanje razgovora, a žene sa smislom za humor i zaraznim osmijehom imaju puno više uspjeha kod muškaraca od ukočenih ili namrgođenih žena. Osim toga, osmjehom se otkrivaju i zubi, čija boja i stanje upućuje i na opšte zdravstveno stanje.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije