Ljubav i seks

Šta su žene priznale da im je najbitnije kod muškaraca

Šta su žene priznale da im je najbitnije kod muškaraca
Foto: Image by Oleksandr Pyrohov from Pixabay | Šta su žene priznale da im je najbitnije kod muškaraca

Ako mislite da je ženama najvažnije da muškarac dobro izgleda ili da ima para, u velikoj ste zabludi.

Bar se tako može zaključiti nakon velikog istraživanja koje je sprovedeno u 180 zemalja svijeta, u kojem je učestvovalo 68.000 žena.

A čak 64.000 dama je kao najvažniju mušku osobinu izdvojilo… ljubaznost!

Ljubaznost je ključna. Izgled? Ne baš

Žene svih seksualnih usmjerenja rekle su da su ljubaznost, dobrota, podrška, inteligencija, obrazovanje i samopouzdanje vrlo važne osobine dugoročnog partnera.

Atraktivno tijelo, privlačno lice, ambicija i finansijska sigurnost su osobine koje se smatraju samo umjereno važnim kod dugoročnog partnera.

"Ljubaznost je poput gravitacije, bitna, ali malo primjećena dok ne nestane. S obzirom na današnji naglasak na izgledu i bogatstvu, možda će većinu iznenaditi da je ljubaznost najpoželjnija osobina u svijetu. Ona je ključna za ljudsku sposobnost stvaranja dugoročnih veza bitnih za evoluciju. Bez tih veza i ljubaznosti koja pomaže ljudima da prebrode i 'najgore oluje', ne bismo preživeli i procvjetali", izjavila je Virdžinija Victum, profesor antropologije na Univerzitetu Indijana.

Želja za djecom je bitna

Na pitanje o izboru dugoročnog partnera, 46,1 odsto žena svih seksualnih usmjerenja reklo je da je želja potencijalnog partnera za roditeljstvom druga najvažnija stvar kod izbora partnera.

Većina žena pridaje malu važnost etničkoj i verskoj sličnosti

Malo je žena reklo da su etnička ili vjerska obilježja važne osobine dugoročnog partnera. Za etničku sličnost, 9,8 dsto dama je reklo da je veoma važna, dok je vjerska sličnost veoma važna za 25, 4 odsto ispitanih žena.

Lijep osmijeh je važniji od veličine penisa

I za heteroseksualne i za homoseksualne žene atraktivan osmijeh i privlačne oči bile su najvažnije fizičke osobine koje su se tražile kod dugogodišnjeg partnera.

Za heteroseksualne žene: Sljedeća najvažnija fizička osobina bio je penis prosečne veličine, koji je bio znatno poželjniji od velikog penisa. Žene s više seksualnog iskustva vjerovatnije su pridavale veću važnost veličini penisa.

Kratka kosa, velike ruke, privlačna leđa, mišićave ruke i dlake na licu bile su sljedeće fizičke osobine koje su najčešće birane kao poželjne.

(ddl.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije