Ljubav i seks

Stisak muškarca otkriva da li je za brak

Stisak muškarca otkriva da li je za brak
Foto: N.N. | Stisak muškarca otkriva da li je za brak

Žene češće biraju muškarce sa čvrstim stiskom ruke, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Columbia.

Ranija istraživanja pokazala su kako takvi muškarci imaju manji rizik od razvijanja srčanih bolesti i prerane smrti, imaju manje rizika da će imati problema s erektilnom disfunkcijom, a ovo je prvo koje je dovelo u vezu snažan stisak ruke muškarca i vjerovatnoću za brak.

Žene preferiraju snažnije muškarce o kojima vjerojatno neće trebati puno brinuti u starosti, pokazalo je istraživanje autora Vegarda Skirbeka, a u kojem je učestvovalo pet hiljada ispitanika. Skirbek upozorava kako "mlitav" stisak ruke može biti pokazatelj lošije zdravstvene slike.

Istraživanje je obuhvatilo muškarce rođene između 1923. i 1935. te one rođene između 1936 i 1948. Pokazalo se kako je u skupini muškaraca rođenih nakon 1935. bilo više onih koji su imali slabiji stisak ruke i ostali su neoženjeni.

Istraživanje provedeno na Univerzitetu London 2010. godine, pokazalo je da slabašan stisak ruke kod muškarca može biti pokazatelj povećanog rizika od prerane smrti, a oni s jačim stiskom lakše i brže rezonuju, rješavaju probleme i imaju odlične rezultate na testovima pamćenja.

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu SSM-Population Health.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije