Ljubav i seks

Sve što bi trebalo da znate o seksu za jednu noć

Sve što bi trebalo da znate o seksu za jednu noć
Foto: Pexels | Sve što bi trebalo da znate o seksu za jednu noć
N.N.

Jedni tvrde da je seks za jednu noć pogrešan i nemoralan, dok se drugi ne libe da ga praktikuju.

Ukoliko spadate u ovu drugu grupu, postoje određena pravila koja bi bilo dobro da znate prije nego što odlučite da imate seks sa osobom koju ne poznajete i sa kojom nemate namjeru da nastavite vezu.

Pravi povod za seks

Naravno da ovo pravilo važi za svaku vrstu seksa, međutim posebno je važno kada je riječ o seksu za jednu noć. Dakle, morate da budete sigurni da je povod za seks taj jer vi, ali i vaša partnerka to želite.

Veza i seks za jednu noć

Jednostavno pitanje koje morate da postavite osobi koju ne poznajete. Ako ne želite dramu, nemojte da se petljate sa zauzetom osobom. Čak i ako osoba sa kojom želite avanturicu ne poštuje svog partnera, poštujte ga vi, a samim tim pokazaćete poštovanje i prema sebi.

Recite šta želite

U krevetu recite tačno šta želite. Kakve vrste dodira želite? Kakvu vrstu pritiska, brzine, jačine? Gdje želite da vas zadovolji? Na kraju ćete biti srećni i zahvalni jer ste jasno dali do znanja šta volite, a šta ne. Naravno da je ovo lakše reći nego uraditi, ali ako imate dobru partnerku pružiće vam nezaboravno iskustvo.

Jutro poslije

U mislima ste možda spremni na seks za jednu noć, a onda se dogodi neplanirana situacija - osjetite neku povezanost sa partnerkom. Često ova "afera" naruši nerealnim očekivanjima da će se nastaviti kontakt. Postoji velika vjerovatnoća da ona neće ostati kod vas na doručku. Svrha ovih susreta je zadovoljenje seksualnih potreba i nerealno bi bilo da očekujete da će osoba nakon toga da ostane.

Ipak, ponekad seks za jednu noć preraste u nešto više. Više od 25 odsto neformalnih susreta vodi ka dugotrajnim vezama, iako su započeti sa idejom koja je suprotna od definicije veze.

Kajanje zbog seksa

Uveče ćete možda biti zadovoljni, jutro poslije postoji šansa da ćete se osjećati loše i preispitivaćete svoje odluke od prethodnog dana. Seks za jednu noć je zabavan dok traje, ali kasnije se možete osjećati deprimirano. Istraživanje je pokazalo da je 80 odsto muškaraca zadovoljno sa svojim postupcima, dok se samo 54 odsto žena tako osjeća. Sljedećeg dana, mnoge žene se kaju ili se osjećaju iskorišteno.

Fizička privlačnost

Seksolozi su otkrili da se muški i ženski standardi znatno razlikuju kada je riječ o izboru partnera. Muškarci su, prema istraživanjima, spremniji na odnos bez obzira je li im žena fizički privlačna, dok je ženama važno kako muškarac izgleda.

Polne bolesti i neželjena trudnoća

"Ma, to je samo za jednu noć. Neće se ništa strašno desiti" - ovo je apsolutno pogrešno razmišljanje, znate i sami! Dovoljan je samo jedan odnos bez zaštite da se pokajete. Obzirom na to da vam je osoba sa kojom planirate seks sasvim nepoznata, otvoreno je pitajte o njenom zdravlju i polnim bolestima (ali možda ne bude iskrena).

Svaki, ali svaki put koristite zaštitu i neka vam uvijek bude pri ruci.

Tuđe emocije

Posljednje, ali ne i najmanje važno su partnerkina osjećanja. Koliko god da jaka vaša strast, uzmite u obzir kako se osjeća druga osoba. Ovo je naročito važno ako je u igri alkohol. Ako u nekom trenutku osjetite da iskorištavate drugu osobu, budite fer i suzdržite se od seksualnog kontakta.

Seks za jednu noć možda se čini jednostavnim, ali on može naškoditi vašem zdravlju i emocijama ako se previše vežete za osobu koju ne poznajete, pa zato budite oprezni kod odabira. Postavite sebi sljedeća pitanja: "Osjećam li se sigurno sa tom osobom? Da li mogu da kažem ne toj osobi? Da li biti OK ako ovo ne vodi nikuda? Da li su moje želje jasne?".

Ključno je da se osećate sigurno sa osobom sa kojom želite da završite u krevetu. Ako vam daje bilo kakve znakove za uzbunu, vaše je pravo da odustanete.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije