Ljubav i seks

Tri razloga zbog kojih nemate sreće u ljubavi

Tri razloga zbog kojih nemate sreće u ljubavi
Foto: N.N. | Tri razloga zbog kojih nemate sreće u ljubavi

Iako ste možda pročitale nekoliko knjiga u kojima su vam ljubavni eksperti objasnili šta morate raditi, sreća vam se još nije osmjehnula. Neko će vam reći da se trudite premalo, a neko da se trudite previše. Ipak, glavnina problema zbog kojeg nemate sreće s muškarcima leži u sljedeća tri razloga…

Gledate na muškarce prvenstveno kao na seksualna bića

Iako je seks bitan, nije najbitniji. Umjesto da mu nakon prekratkog poznanstva odajete svoje vještine u krevetu, pokušajte ga upoznati i saznati postoji li među vama emocionalna povezanost koja ipak drži kormilo svakog odnosa.

Nesigurne ste

Možda mislite da isijavate samopouzdanjem, a ponekad neki, na prvi pogled beznačajni, postupci mogu drugoj osobi stvoriti jednu sasvim drugačiju sliku o vama. Počnete li na prvom spoju tračati svog bivšeg, vrijeđati druge žene i isticati njihove nedostatke, istovremeno vrijeđate sebe i svoju inteligenciju te odajete utisak osobe koja na sve ljude gleda kao na konkurenciju i koja nije sigurna u vlastite sposobnosti.

Ne prepoznajete signale koje vam šalje

Vama se u glavi rodila misao o idiličnoj vezi i odlučile ste ostvariti tu zamisao pod svaku cijenu. Upravo to vas je zaslijepilo jer ste, usmjerivši se samo na jednu točku, izignorisali sve signale koje vam je muškarac slao. Možda je on apsolutno nezainteresovan za vezu, želi isključivo seksualni odnos i ne želi se obvezati. Nemojte razmišljati o tome kako ćete ga vi promijeniti. Umjesto toga, fokusirajte se na upoznavanje osobe i nemojte gubiti vrijeme tamo gdje nema nade.

(Ljepota&Zdravlje)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije