Ljubav i seks

Za seks pozu "rende za sir" sigurno niste čuli

Za seks pozu "rende za sir" sigurno niste čuli
Foto: Ilustracija | Za seks pozu "rende za sir" sigurno niste čuli

Jedan od naroda koji je pored Rimljana negovao kulturu tijela i seksualne slobode, ima veoma bogatu istoriju koja se tiče upravo seksa i poza u seksu.

"Lizistrata" je Aristofanovo djelo iz drevne Grčke u kome je prikazana grupa žena koje odlučuju da uskrate seks svojim muževima sve do kraja Peloponeskog rata. One obećavaju da će nastaviti da se njeguju i seksi oblače, ali da neće dozvoljavati muškarcima da imaju seks sa njima. 

U tom dijelu one spominju poze kao što je "lavica" i "rende za sir". Kada dođemo do ovog dijela, prestajemo da razmišljamo i o ratu i o njihovom zavjetu i sva naša pažnja usmjerena je na dvije poze i razmišljanje o tome kako one zapravo izgledaju.

Kada je riječ o pozi "lavica", većina nas misli da je u pitanju danas nama dobro poznata dogi poza, ili poza "pas". U ovoj pozi, žena bi zauzela stav poput lavice koja se sprema za skok. Ona je nagnuta naprijed, oslonjena nogama i rukama o pod ili krevet dok je muškarac iza nje.

Vlada i drugo mišljenje po kome je ovdje riječ o pozi u kojoj lavica dominira nad rendetom za sir. Pod ovom pozom podrazumijeva se da se žena stimuliše uz pomoć spravice koja je napravljena od metala i na sebi ima neke izbočine. Rende za sir je bilo veoma na cijeni i nerijetko se nalazilo i u grobnicama jer je smatrano luksuznim predmetom. Lavica na rendetu za sir je po mišljenju nekih bila jako skupa poza koju su nudili u bordelima.

Poznati stručnjaci ističu da je ovdje riječ o pozi u kojoj je žena odozgo i ulaže sav napor da zadovolji muškarca, ali i da sama doživi vrhunac. Ona se koristi brzim pokretima naprijed i nazad kako bi doživjela vrhunac i smatra se da je to bila poza koju su mogle da izvedu samo jake žene.

Stari Grci su imali zanimljiv i nesvakidašnji ukus za seks, pa ne možemo da tvrdimo sa sigurnošću da je to upravo takva poza kakvu smo mi zamislili, ali ako je vjerovati stručnjacima vrijedi je isprobati.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije