Ljubav i seks

Želite više seksa? Uz ove savjete ćete ga i dobiti

Želite više seksa? Uz ove savjete ćete ga i dobiti
Foto: Ilustracija | Želite više seksa? Uz ove savjete ćete ga i dobiti

Kako začiniti seksualni život? Ovo su nekoliko jednostavnih ideja koje će vam se svidjeti.

1. Spavajte

Više sna povezano je s boljom seksualnom aktivnošću. Jedna studija sa Univerziteta Mičigen tvrdi da su mlade žene koje više spavaju i 14 posto spremnije za seks.

2. Zapisujte fantazije

Doktorica Laura Berman savjetuje da seksualne želje zapisujete, pogotovo ako niste spremni da ih kažete naglas. Zapisujte svoje fantazije i stavljajte u kutijicu. Kad dođe vreme za seks, izvlačite papiriće i ostvarite ih.

3. Zdrava ishrana

Mediteranska dijeta može da pomogne da rasplamsate seksualnu vatru u sebi, pogotovo kod ljudi s visokim krvnim pritiskom ili s dijabetesom tipa 2.

4. Masturbirajte

Stručnjaci savetuju i da više vremena provodite sami. Riječ je o masturbaciji. Otkrijte šta vam se sviđa i šta vam odgovara, a to poslije "vježbajte" i s partnerom.

5. Obujte čarape

Istraživači tvrde da grijanje nogu dovodi do grijanja cijelog tijela, zato obujte čarape! Naime, neki naučnici smatraju da se teže opuštamo u krevetu kad su nam stopala hladna. U jednoj studiji Univerziteta Groningen, polovina parova nije mogla da dođe do orgazma, ali kad su im ponudili čarape, uspjeh je porastao za čak 80 odsto, piše Ordinacija.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije