Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Žene otkrile koliko mora trajati seks za potpuni užitak

Žene otkrile koliko mora trajati seks za potpuni užitak
Foto: Ilustracija | Žene otkrile koliko mora trajati seks za potpuni užitak
N.N.

Istraživanja su dokazala da je prosječno trajanje seksa između pet i osam minuta, ali je li to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala?

Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između pet i osam minuta, ne uključujući predigru koja je važna za potpuni seksualni užitak, prenosi Zadovoljna.hr.

S obzirom na današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali idući podatak parove bi trebao motivisati da razmjenjivanje nježnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.

Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da sami seksualni čin traje duže.

Istraživanje časopisa "Journal of Sex Research" otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks s predigrom mora trajati barem 25 do 30 minuta.

"Uvijek podstičem parove da uživaju u što dužoj predigri prije samog čina seksa. Što više predigre, to će novi uzbuđenja biti veća te ćete lakše postići orgazam", savjetuje Ian Kerner, seksualni i bračni terapeut.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije